keskiviikko 19. elokuuta 2015

Puujuna

Halusin ostaa pojalle yksivuotis synttärilahjaksi lahjan joka säilyisi pitkään ja jonka hän voisi antaa kenties tulevaisuudessa omalle lapselleen. Itä-Suomen loman aikana oli aikaa selailla nettisivuja, mummon katsoessa pojan perään. Ensin ajattelin, että etsin hänelle vanhan junan tai auton mutta taitaa olla niin ettei sellaisilla oikeasti sitten voi leikkiä. Vähän aikaa nettiä katseltuani löysin sivuston, jossa myytiin vanhanaikaisia puuleluja. Puulelu on kivan näköinen (äiti kelpuuttaa) ja sillä voi ihan oikeasti leikkiä, joten aika nopeasti päädyinkin lahjassa tähän kivaan ja käytännölliseen vaihtoehoon.

Otin yhteyttä Isoisän puulelut toiminimellä toimivaan nettikauppaan, josta sainkin todella ystävällistä ja nopeaa palvelua. Ajankohtana oli viikonloppu ja siitä huolimatta asiat hoituivat todella nopeasti. Tilaukseen laitettiin yksi puujuna, joka oli vielä alennuksessa sillä hetkellä ja kaupan päälle vielä kaiverrus junan kylkeen. Tein tilauksen sunnuntaina ja palasimme lomalta takaisin tiistaina taisi paketti odottaa jo noutajaansa. Huippu hyvää ja nopeaa palvelua kyseiseltä nettikaupalta. 
Puujuna tuli perille puunvärisenä mutta jo ostaessa oli ajatus maalata juna itse. Tarkoituksena oli käyttää meidän remontissa ylijääneitä maaleja mutta aika oli tehnyt niille tehtävänsä ja maalit eivät olleet enää käyttökelpoisia. Ostinkin akryylimaalit junan maalaamiseen lopulta askarteluliikkeestä. Maalaukseen kului muutama päivä ja maalatessa nousi muutama hikikarpalo otsalle, kun pensseli ei meinannut taipua oikeaan kohtaan. Mutta valmista tuli jopa ihan hyvissä ajoin. Nyt juna odottelee sankarin juhlapävää, jolloin hän saa sen vihdoin käyttöönsä. Saa nähdä pääseekö juna heti tositoimiin vai onko se aluksi lähinnä hyllyn koristeena.
2 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja voi että olet junastamme tehnyt upean!!! Oli varmaan hankala maalata.
  t. Heidi
  Tmi Isoisän Puulelut
  www.isoisanpuulelut.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Muutaman kerran toivoin, että renkaat voisi irroittaa mutta muuten maalaus sujui kohtuu helposti. Viikonloppuna nähdään, mitä poika tykkää junastaan :)

   Poista