maanantai 19. kesäkuuta 2017

Amppeleilla terassille lisää ilmettä

Telkkari on pullollaan tähän aikaan vuodesta ihania puutarhaohjelmia. Kaikkea ei ehdi millään katsoa mutta olen yrittänyt muistaa katsoa Kati Jukaraisen Piha ja Parveke ohjelmaa. Siitä inspiroituneena laitoinkin meidän terassille kasan meidän terassin henkeen sopivia amppeleita isommaksi ryhmäksi.

Muistatteko vielä kevätmessuilla kuvaamani Plantagenin mustat pyöreät amppelit. Pitihän minunkin sitten niitä saada ja kun mustan värin lisäksi vaihtoehtona oli myös ihana ruosteen ruskea, olin täysin myyty. Sopivat meidän terassin "sisustukseen" täydellisesti.

 

Näiden amppeleiden kavereiksi laitoin jo aiemmin hankkimani lintuhäkit, jotka ovat tähän mennessä olleet sisällä. Musta on mielestäni liian tumma tähän kokonaisuuteen mutta saa toistaiseksi kelvata. Josko vaikka ensi kesäksi maalaisi sen toisella värillä. Tähän voisi lisätä vielä amppelin tai kaksi, jos sopiva sattuu vastaan kävelemään. More is more, eikö?


Amppeliryhmä tuo terassille rytmiä ja isompana ryhmänä se toimii tosi kivasti. Tykkään, kokonaisuus sopii mielestäni hyvin meidän terassille. Amppelit ovat kivat ilman kukkia mutta ihan täydelliset, kun niihin lisää vielä kauniit roikkuvat kukat. Tällä kertaa valitsin amppeleihin muratit. Yhden tummanvihreällä lehdellä ja kaksi kaksivärisellä vaaleammalla lehdellä. Myös hopeaputoukset tai lankaköynnös olisivat olleet omaan mieleen mutta tänä vuonna mennään murateilla ja toivon niille runsasta kasvua kesän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti