tiistai 20. helmikuuta 2018

Tulppaanit: kevään ensi tuulahdus

Olen nauttinut talvesta ja erityisesti lumesta. Valkoinen raikastaa kaiken ja mikään ei tunnu niin synkältä, kun ulkona kaikki on vuorattu lumeen. On kiva tietää, että kevät lähestyy mutta tämä talvikin on mielestäni aika kiva, erityisesti nyt kun pakkasta ja lunta riittää. Tosin tätä talven ihanuutta tuli kiusaamaan omalla kohdalla nyt sitkeä flunssa, joka vie aika tehokkaasti mehut tällä hetkellä.



Kevään ensimmäinen merkki on kauppaan ilmestyneet tulppaanit. Muutama kimppu on jo päätynyt kotiinkin asti. Yleensä laitan tulppaanit maljakkoon sellaisenaan mutta tällä kertaa sujautin mukaan muutaman omenapuun oksan ja siitä tulikin aika kivan näköinen. Kimpun ulkonäkö ei näytä ihan ammattilaisen tekemältä mutta oksat tuovat mielestäni kivasti eloa ihan perus tulppaanikimppuun.

 

Täällä sairastuvalla jatketaan nyt sohvan kulutusta. Ajan kuluksi kaivoin vahoista tallenteista puutarha ohjelmia ja nyt olisi kyllä hyvä aika alkaa suunnittelemaan ensi kevättä ja kesää. Josko tänä vuonna kokeilisi ekaa kertaa tomaatin tai paprikan istuttamista. Onnistuisikohan se tällaiselta poropeukalolta?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti