keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Kaverisynttärit

Me vietettiin tänä vuonna kaverisynttärit vasta viime viikonloppuna, vaikka poika täytti viisi vuotta jo elokuussa. Itseasiassa meillä on sukulaissynttäritkin vielä kokonaan pitämättä. Ollaan niitä venytetty tarkoituksella syyskuun lopulle, että saataisiin kaikki varmasti mukaan. Olin todella onnellinen, kun poika ilmoitti, että kaverisynttärit pidetään tänä vuonna HopLopissa. Pääsisin kerrankin helpolla ja syksylle olisi vain yhdet juhlat järjestettävänä. Kun tuli aika suunnitella juhlia, hän ilmoittikin että haluaa sittenkin pitää juhlat kotona.



Meillä legot ovat olleet aika kova juttu ja ajattelin, että siitä saataisiin helposti teema juhlille. Pojalla oli kuitenkin mielessä jotain ihan muuta. Hän on fanittanut Marko "Mörkö" Anttilaa viime keväästä asti. Sen lisäksi junat ovat uudelleen nousseet suosikkileikeiksi ohi palomies leikkien. Hän kertoikin päättäväisesti, että teemana juhlissa olisi "Mörköjuna". Meidän poika kulkee omia polkujaan ja olen hänestä ylpeä, kun pitää kiinni omista kiinnostuksen kohteista. Vaikka kavereilla on menossa joku juttu, niin hän ei lähde niihin mukaan, jos se ei häntä oikeasti kiinnosta. Mutta tällä kertaa tästä tulikin äidille vähän iso pala purtavaksi.



Kolusin kauppoja etsien juna tai mörköaiheisia servettejä, tarroja, mukeja, mitä tahansa, että teema saataisiin näkyviin. Ainut mitä löysin oli yksi muovinen mörkö Muumi kaupasta. Eihän siinä sitten auttanut, kun antaa oman mielikuvituksen laukata. Juhlia järjestettäessä ehdottomasti hermoja raastavin vaihe oli koota suklaalevyistä junaa. Lopputulos ei ole ihan sitä mitä mielessä kuvittelin ja muistin taas miksi se piparitalo jää aina jouluisin tekemättä. Kun juna levähti kymmenennen kerran oli hyvä, että mies ja poika olivat jääkiekkomatsissa sillä kirosanoja ei säästelty. Mutta juna saatiin aikaiseksi ja mörkö päälle, niin teema saatiin näkyväksi.



Nyt kaverisynttärit on juhlittu. Meno oli hurjaa ja välillä kävi mielessä olisiko se HopLop kuitenkin ollut parempi vaihtoehto.. Vielä edessä olisi sukulaissynttärit. Katsotaan jatketaanko samalla teemalla vai vaihtuuko teema loppukuun juhliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti