torstai 21. tammikuuta 2016

Automatto dilemma

Olen metsästellyt jo tovin pojalle automattoa. Hän sai alkusyksytä synttärilahjaksi rahaa ja jo silloin suunnittelin, että voisin ostaa rahalla hänelle automaton. Silloin poika ei vielä juurikaan leikkinyt autoilla, niin asian kanssa ei ollut kiire. Nyt autoleikit ovat alkaneet kiinnostaa enenemissä määrin ja automatto on alkanut olla ajankohtaisempi. Mutta nyt ongelmaksi muodostuu äiti, joka ei kelpuutakkaan ihan mitä mattoa tahansa.

Alkusyksystä innostuin nähdessäni H&M Homen mustavalkoisen automaton ja olinkin jo miltei tilaamassakin mattoa mutta kiinnostus mattoa kohti alkoi hiipua, kun huomasin että kyseinen automatto näkyy Instagram sivuilla lähes joka lastenhuoneessa. Matto jäikin silloin tilaamatta ja olen etsinyt tilalle yhtä kivaa mutta mutta vähän vähemmän suosiossa olevaa mattoa.

http://eeviskainen.blogspot.fi/2015/08/the-automatto-ja-kaunis-kettulaukku.html

Kevään mallistossa H&M Homella on uusi harmaansävyinen automatto, jonka kuviointi on mielestäni jopa kivempi kuin mustavalkoisessa matossa. Alkuinnostuksen jälkeen tämän kanssa kävi hieman samalla tavalla kuin ensimmäisen maton kanssa. Automattoa alkoi ilmestyä ruotsalaisissa sisustuskuvissa vähän joka puolella ja innostukseni lopahtikin maton suhteen aika nopeasti.

Lisäähttp://finabarnsaker.vimedbarn.se/tag/leksaker/ kuvateksti

Myös OYOY Adventurin matto ihastutti mutta siinä hintaa onkin jo reilummin ja en ole varma tuleeko matolla kuitenkaan leikittyä ihan koko rahan edestä. Niinpä ainakaan toistaiseksi tämäkään automatto ei ole tilaukseen päätynyt.

http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/moderni-automatto-oyoy-adventure/

Viimeisin löytö automattorintamalla on suomalainen RK Design:n automatto. Tätä mattoa ei ainakaan ensi yrittämällä ole helppo tilailla, kun siitä löytyy paljon kuvia mutta paikkaa josta kyseistä mattoa saisi tilata ei ainakaan ihan heti tullut vastaan. Matossa on etuna se, että se on suomalaista suunnittelua. Mutta jostain olin lukevinani, että kyseessä on vinyyli, johon kuvio on painettu ja siitä en ehkä enää olekaan niin innoissani. Matosta löytyy runsaasti eri värivaihtoehtoja ja mielestäni kaikki näyttivät oikein toimivilta mutta toistaiseksi ei tämäkään matto meille ole tulossa. Ja kuvio tässä matossa on jo sinänsä aika runsas, ehkä jo liian runsas, mikä myös hillitsee intoani.

http://auringontalo.blogspot.fi/2012/08/uusi-automatto-rk-design.html

Eli lopputulema on, että syksyn mietinnässä ollut matto dilemma jatkuu ainakin toistaiseksi. Harkinnassa on myös itse automaton teko mutta tällä hetkellä se vaihtoehto tuntuu turhan työläältä toteuttaa. Ellen sitten teippaa lattiaan maton korvikkeeksi autorataa.. No toistaiseksi dilemma on ratkaisematta ja lopputulema auki. Saa nähdä pääsenkö mihinkään lopputulokseen tämän matto ongelmani kanssa vai päädynkä kuitenkin johonkin noista ensimmäisistä vaihtoehdoista.

Kuvat olen ottanut googlen kautta. Linkit alkuperäisiin kuviin löytyy kunkin kuvan alta.

2 kommenttia:

  1. Meillä on sama dilemma käynnissä ja päädyin tilaamaan meille harmaa-sävyisen maton täältä: heidivalkola.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kivalta näyttää! Tällainen ei mulla tullutkaan etsinnöissä vastaan. Meidän matoksi valikoitui H&M:n turkoosi matto, josta olen myöhemmin kirjoitellutkin. Tosin kovin paljoa sillä ei ole vielä leikitty, kun kiinnostuksen kohteena on jo tovin ollut enimmäkseen junat :)

      Poista