sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Sisustamisen terveysvaikutukset??

Ei ole viikko sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Kaikki suunnitelmat menivät uusiksi miehen sairastuttua keskiviikkona, kun hänellä alkoi vapaat pojan kanssa. Itse olen käynyt töissä ja yrittänyt järjestää pojalle ohjelmaa ja hoitanut kaikki käytännön asiat kuten kaupassa käynnit ja samalla yrittänyt pitää jotain järjestystä. Eilen vietin päivää siskon kanssa Tampereella ja sieltä tullessa pojalla oli noussut kuume, joten sairastupailu jatkuu täällä nyt kahden potilaan kanssa. Onneksi mies on jo vähän paremmassa kunnossa. Mutta nyt ihan muusta aiheesta:

Olen omalla kohdalla huomannut, että puhdas ja siisti koti saa sykkeen laskemaan ja olon rennoksi ihan toisella tavalla kun jos kotona odottaa kaaos ja sotku. Sama vaikutus on sillä, että saa toteutettua jonkin pitkään suunnitelmissa olleen sisustusprojektin. Stressitasot laskevat ja mieli lepää. Mutta tällä kertaa ajatus sisustuksen terveysvaikutuksista on ehkä hieman konkreettisempi. Mitä enemmän ikää on tullut ja lapsen synnyttyä terveys on noussut itselle ja koko perheelle koko ajan tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi. Tuttavapiirissä on ollut vakavia sairastumisia ja siitä se ajatus on tässä kypsynyt, että on aika saada kännykät pois meidän makuuhuoneesta.



Mutta ihan noin vaan ei tätäkään kännyköistä luopumista toteutettu. Herätyskelloja kun ei nykyään löydy ihan joka kaupasta. Vielä kun kellolle on aikamoiset vaatimukset. Herätyskellon pitäisi olla hiljainen, mitään tikitystä ei meistä kukaan halua kuulla makuuhuoneessa. Sen lisäksi kelloa pitää pystyä katsomaan yöllä eli siinä pitää olla jonkinlainen valo. Herätysäänen pitäisi olla hiljainen tai säädettävissä ja kaiken lisäksi kello pitäisi edes jollain tasolla miellyttää silmää. Ei ihan helppoa ja jossain asioissa jouduttiinkin tekemään lopulta kompromisseja. 



Nyt me tässä opetellaan siihen, että kännykät on poissa makkarista. Tämä ei ole sujunut yhtä helposti kuin aiemmin blogissa nähdyn rannekellon kanssa. Herätyskellot eivät ole kovin helposti sujahtaneet arkeemme. Aiemmin herätyksen sai niin hiljaiselle, ettei muut siihen juurikaan herännyt mutta nyt herätysääni on todella voimakas. Toistaiseksi olen vielä herännyt lähes joka aamu ennen kellon soittoa ja sammuttanut herätyksen ennen kovaa ääntä. Mies ei ole vielä kuitenkaan suostunut siirtymään herätyskellon käyttöön, vaikka asiassa ihan samoilla linjoilla onkin. Hän ei luota, että kello herättää oikeaan aikaan ja on pitäytynyt toistaiseksi vielä kännykässä. Noh, puolet sädetyksestä saatu pois makkarista ja ehkä vielä joskus saadaan loputkin pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti