sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Luukku 16: Pipareita

Luukusta 16 paljastuu pipareiden leivontaa. Meidän ekat piparit tehtiin jo marraskuun alussa pojan toiveesta. Itse en näistä herkuista juurikaan välitä mutta pojalleni ja miehelleni ne tuovat selvästi joulun ja piparin tuoksu on myös itselle mieluisa ja jouluinen.



Meillä piparit leivotaan ihan vain valmistaikinasta. Itse en tosiaan näistä jouluherkuista juurikaan välitä ja mielestäni valmistaikinat ovat ihan hyviä tähän touhuun eli mitään upeata piparireseptiä ei tällä kertaa ole tarjolla. Mutta stressittömän tavan tuoda joulun tuoksua ja tunnelmaa sekä kivaa puuhaa lapsille on valmistaikinasta leipominen. Joissain asioissa voi myös oikaista ja meillä tämä valmistaikinan käyttö on yksi niistä tavoista.

 


Pojallani olisi toiveena, että tekisimme tänä vuonna myös piparitalon. Ja kyseessä ei ole mikä tahansa piparitalo, vaan hän haluaisi muumitalon, kun löysi siihen laatikosta sopivat muotit. Olen ihan umpisurkea piparitalojen tekijä ja tuo takuuvarmasti hermojen kiristystä tullessaan eli kaikkea muuta kuin joulumieltä. Olen kerran aikaisemmin siskon kanssa vuosia sitten tehnyt tämän talon ja siinä poltettiin sormia kasausvaiheessa, eikä talo tainnut edes kovin suora olla valmiina. Katsotaan ryhdynkö tähän puuhaan vai yritänkö livistää tästä toiveesta jotenkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti