tiistai 4. joulukuuta 2018

Luukku 4: Jouluelokuvia

Luukusta neljä paljastuu lista omista suosikki jouluelokuvista. Meidän jouluun ja siihen valmistautumiseen kuuluu ehdottomasti jouluelokuvat. Niiden kanssa aletaan fiilistellä viimeistään marraskuussa. Elokuvat ja tarinat ovat muutenkin meidän juttu ja jouluna ne kuuluvat tietenkin myös asiaan. Luemme pojan kanssa paljon joulukirjoja (jotka kaivettiin jo lokakuun puolella esille) mutta ihan yhtä tärkeitä ovat elokuvat ja myös niiden katselu taidettiin aloittaa tänä vuonna jo lokakuun lopulla. Elokuvien avulla on hyvä uppoutua kivaan tarinaan ja joulun tunnelmaan ja samalla unohtaa hetkeksi kiire ja stressi.



Omia suosikkielokuvia on useampiakin mutta ykköseksi pääsee Unta vai rakkautta (While you were sleeping). Ihana romanttinen tarina mutta samalla myös hauska eikä ihan niin suoraviivainen kuin jouluelokuvat yleensä. Vaikka elokuva on tehty jo 1995, toimii se edelleen ihan kympillä ainakin minuun. Tänä vuonna tämä on katsottu jo kaksi kertaa ja ennen joulua taidan vielä katsoa ainakin kerran. Vielä en ole kyllästynyt tähän ihanuuteen vaikka vuorosanat osaan jo melkein ulkoa.
Hyvänä kakkosena on kaksi elokuvaa Holiday ja Rakkautta vain, jotka toimivat joulusta toiseen. Näiden lisäksi varmoja hyviä elokuvia ovat Bridget Jonesit, suomalainen Joulutarina ja Kun Harry tapasi Sallyn laskisin myös New Year´s Eve elokuvan jouluelokuviin. Muitakin elokuvia on katsottu mutta omalle top listalle ei ehkä nouse muita elokuvia ainakaan tällä hetkellä.




Koska olemme lapsiperhe, kuuluu myös lasten jouluelokuvat meidän repertuaariin. Pojan ehdoton suosikkielokuva on Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu, joka on katsottu tänä vuonna suomeksi ja englanniksi jo lukuisia kertoja. Muita hyviä elokuvia ja meidän suosikkeja ovat Viiru ja Pesonen - Paras joulu ikinä, Viiru ja Pesonen Joulupuuhissa, Niko lentäjän poika ja Niko 2. Nämä elokuvat kuuluvat lasten jouluelokuvista myös omiin suosikkeihin.

Tänä vuonna ostin pojalle montakin uutta jouluelokuvaa, joista hän tykästyi Pentujengi ja joulukoira elokuvaan. Itse en ehkä tästä kyseisestä elokuvasta ollut ihan niin vakuuttunut mutta tärkeintä tietenkin on, että poika nauttii. Myöhemmin kun pojalle tulee ikää lisää on ostoslistalla ysäri klassikot Yksin kotona elokuvat mutta vielä ne taitavat olla turhan jänniä hänelle.



Elokuviin ja elokuvien katsomiseen kuuluu tietenkin hyvät elokuvaeväät. Toisinaan terveellisempää kasvista ja dippiä tai perinteistä popcornia ja karkkeja mutta joulun aikaan kaakao on yksi takuuvarma tunnelman tuoja. Kuppi kaakaota kermavaahdolla tuo joulutunnelman ja hyvän mielen tullessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti