maanantai 24. helmikuuta 2020

Ruusuja ja kuulumisia

Pitkän harmaus on tosiaan vienyt voimia mutta lisääntyvä valo on jo vähän tuonut energiaa tullessaan. Aloittelin kunnon siivousta viikko sitten ja siitä intoutuneena se jatkui myös viime viikonloppuna. Useampi pitkään odottanut siivousprojekti eteni ja muun muassa takapiha sai siistimmän ilmeen. Sunnuntaina oli pitkästä aikaa valoisaa ja anopin ostamat ruusut antoivat aihetta kaivella jopa sen kamerankin esille.


Ollessani nuori ruusut olivat lempi kukkiani. En ymmärtänyt ollenkaan, kuka haluaisi ostaa tulppaaneita. Viime vuosina ruusut ovat jääneet ostamatta ja sen sijaan tulppaanit ovat täyttäneet kotia. Näin sitä ihminen vanhenee.. Mutta kylläpä oli taas kiva saada pitkästä aikaa myös niitä nuoruuden lempi kukkia. Kokosin ruusuista ja eukalyptuksen lehdistä kimpun olkkariin. Ja täytyy sanoa, että ruusussa on kyllä se etu, että kimppu pysyy kauemmin kauniina kuin tulppaaneista tehdyt kimput. Tulppaanit kasvattavat koko ajan varttaan ja kimppua saa olla päivittäin kohentelemassa. Nyt kimpusta on vain saanut nauttia.
Olin sunnuntaina ihan kevätfiilisissä, vaikka tapanani ei ole todellakaan ole aloittaa kevään odottelua keskellä talvea. Tämä ikuinen marraskuu on saanut toivomaan kuitenkin muutosta ja linnun laulu, valo sekä lisääntyvä energia saivat ihan kevätfiilikselle. Sitten kuulin, että lumi ja pakkanen odottavat ihan nurkan takana. Mutta täytyy sanoa, ettei haittaa kyllä yhtään. Talvi on puolestani oikein tervetullut. Josko sitä pääsisi vielä vaikka laskemaan mäkeä pojan kanssa, edes kerran tämän talven aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti