keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Puutarhassa tapahtuu

Terveisiä meidän puutarhasta. Täällä on alkanut kunnon mylläys ja kaikki mahdollinen vapaa-aika kuluu tällä hetkellä pihalla. Hommaa on vain niin tolkuttoman paljon, ettei vähäinen vapaa-aika meinaa millään riittää kaiken tekemiseen. Saimme talvella kuulla, että salaojaremonttia ei ole tulossa. Tätä tietoa olimme odotelleet vuosia ja villi suunnittelu puutarhan suhteen alkoi heti tiedon tultua. 


Ihan ensimmäiseksi homma alkoi etupihalta, jossa alppiruusu ja pikkujasmike kaivettiin esiin ja niiden paikka vaihtui. Alppiruusun siirsimme kovalla työllä varjoisampaan paikaan. Pensas on jo hyvän kokoinen ja koko paketti painoi lähemmäs 150 kiloa. Parisuhdetta punnittiin ja kirosanat lensivät mutta lopulta pensas pääsi uuteen paikkaan lasten pulkan avulla. Alppiruusu kukkii para-aikaa mielettömässä kukassa. Tällaista kukkamerta ei koskaan aiemmin ole ollut ja nyt jännitetään, kuinka käy kukinnan tulevien vuosien suhteen, vai ottaako pensas nokkiinsa siirrosta. Pikkujasmike pääsi taas aurinkoisempaan paikkaan ja toivon, että se menestyy siellä paremmin kuin aikaisemmassa paikassa, jossa kukkia on tullut vain vähän, eikä pensas ole oikein lähtenyt kunnon kasvuun.

Myös keittiön ikkunan alla oleva riipparaita sai uuden paikan. Sen selviytyminen jää nähtäväksi. Mies kiskaisi puun kuin rikkaruohon ja isoja juuria katkesi. Vielä näyttää hyvälle mutta olen kyllä varautunut siihen, ettei puu ehkä selviytynyt siirrosta. Puu sai uuden kodin alppiruusun vierestä viinitynnyrissä.

       

Kun siirrot saatiin tehtyä alkoi seuraava projekti: kohopenkin teko. Kukkapenkki on lähes valmis ja samalla olen todennut, että koska aika menee kaikkeen muuhun, ovat rikkaruohot vallanneet sillä aikaa sen osan puutarhaa, jota en ole ehtinyt työstämään ollenkaan. Kaiken tämän lisäksi meillä on toki myös takapihalla meneillään omat projektit. Aikaa ja rahaa kuluu mutta myös tulokset näkyvät. Kaikkea ei taatusti saada tälle vuodelle aikaiseksi mutta jo nyt näyttää puutarhassa paremmalle kuin vuosiin tai näyttäisi ilman tuota valtaisaa rikkaruohomerta..

Täällä siis puuhastellaan tällä hetkellä pääasiassa ulkona. Kuvat ovat kevään aikana etupihan puutarhassa ja takapihan terassilla otettuja. Laitan lisää kuvia heti, kun kasvit pääsevät vauhtiin ja hommat etenee.

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti