lauantai 30. kesäkuuta 2018

DIY Makramee amppeli

Viherkasvirakkaus ei ota itsellä ollenkaan laantuakseen. Tällä hetkellä sekä ulkona, että sisätiloissa tykkäyksen kohteena ovat amppelit ja niistä roikkuvat kasvit. Niinpä päätin kokeilla makrameeamppelin tekoa itse. Etsin ohjetta Pinterestista ja nopeasti oman maun mukainen löytyikin. Materiaaliksi valitsin rouhean juutin.


Malli oli suhteellisen helppo mutta vähän kierohan tästä ensimmäisestä kappaleesta tuli. Päätin laittaa tämän version ulos täydentämään amppelikokoelmaa, jonka tein viime vuonna. Vähän tällaista oli oikeastaan jo viime vuonna tänne suunnitelmissa kokoelman lisäksi mutta silloin se jäi vain ajatuksen tasolle. Amppelikokelmassa olleen mustan linnunhäkn maalasin alkukesästä harmaaksi spray maalilla ja se sopiikin nyt paremmin kokonaisuuteen. Naruamppeli tuo ryhmään pehmeyttä ja tekstuuria, joka tällaisen tekstiiliartenomin silmää miellyyttää huomattavasti.

 

Amppelin teko oli suhteellisen helppoa. Ohjeen makrameamppeliin löydät täältä. Kunhan solmujen idean ymmärtää niin tämähän sujuu aika kivasti. Näistä naruamppeleista on näkynyt erilaisia versioita ja kaikkein helpoin olisi tehdä vaan ihan perus solmuja näihin tai esimerkiski letityksia. Makramee solmujen teko on jo asteen vaikeampaa mutta ei tämäkään nyt kovin haastavaa ole. Yhdessä illassa tällaisen väsäilee, ainakin siinä tapauksessa ettei ole lapsia ympärillä koko ajan häiritsemässä. Itsellähän tähän meni kaksi iltaa juurikin edellämainitusta syystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti