tiistai 7. toukokuuta 2019

Kevätpuutarha

Me miehen kanssa ollaan vuorotellen temmelletty etupihalla keräten viime syksyn lehtiä ja kitketty rikkaruohoja. Mutta jotenkin into katosi, kun kylmät ilmat tulivat takaisin ja nyt meistä kumpikaan ei ole jaksanut pihahommiin ryhtyä. Mutta vaikka me ei pihaa olla huollettukaan, niin luonto tekee tehtävänsä ja kevät etenee. 


Lumikellojen ja krookuksien kukinta on jo ohi mutta tulppaanit ovat nousseet ja ovat hyvin lähellä kukintaa, samoin helmililjat. Etupihalla hyvin menestynyt jouluruusu jatkaa jo aiemmin alkanutta kukintaa. Kukan terälehdet eivät ole enää niin valkoiset mutta silti se on upean näköinen. Jouluruususta olen erityisen ylpeä, koska se on ihan oma suosikki ja se on tosiaan menestynyt älyttömän hyvin meidän pihalla.



Aloitin viime syksynä kirsikkapuiden alle kivipuron teon. Homma on vielä pahasti kesken mutta puron alun vieressä kasvava viiruhelpi on jo lähtenyt kasvuun. Samoin puron toiselle puolelle viime kesän ruukuista siirretyt ruohosipuli ja kuunliljat. Kova on kasvuvauhti ja syytä olisi taas innostua kitkemispuuhista, sen verran näyttäisi tuota rikkaruohoakin jo olevan vähän joka välissä. Jahka ilmat taas vähän lämpiävät, niin kai se into taas palautuu tähänkin puuhaan..

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti