maanantai 30. maaliskuuta 2020

Vuoden eka maalausprojekti

Alkuvuosi on ollut todella täynnä ohjelmaa ja kotona siivous ja sisustelu on jäänyt toiselle sijalla. Aika kotona on ollut sen verran minimissä, että sitten kun ollaan vapaalla ollaan hoidettu vain pakolliset siivoukset ja pyykkäykset ja muuten rentouduttu. Monta sisustusprojektia on odottanut aikaa ja kiinnostusta tarttua niihin.


Olin poikien talviloman yksin kotosalla ja etäpäivien päätteeksi piti aika saada kulumaan ja ajatukset muualle. Olikin aika tarttua projektiin, joka on odotellut jo hyvinkin pitkään. Olin kypsytellyt ajatusta pojan huoneen sängyn maalaamisesta tovin jos toisenkin. Sitten eräänä päivänä tajusin, että sänky on kunnostettu mutta lipasto taitaa olla enemmän maalin tarpeessa. Mutta koska tykkäsin lipaston rouheasta ilmeestä täytyi asiaa pohdiskella pidempään, ennen kuin päädyin siihen, että sängyn sijaan maalaisinkin lipaston.Lipasto on maalattu kalkkimaalilla ja tiedän, että ratkaisu oli huoneen kannalta oikea. Pieneen huoneeseen saatiin lisää valoa, kun puun värinen lipasto maalattiin vaaleanharmaaksi. Huoneen kannalta ratkaisu olikin oikea mutta en ole ihan varma oliko ratkaisu lipaston kannalta oikea. Rouheasta pojan huoneen lipastosta tuli nyt ehkä jopa vähän liian siisti ja liian maalaisromanttinen. Mutta tällä ratkaisulla nyt mennään. Ja vaikka suren hieman menetettyä lipaston rouheata ilmettä, niin samalla kyllä tykkään pojan huoneen vaaleammasta ilmeestä.

Vuoden eka sisustusprojekti siis takana ja mikä parasta samalla tuli siivottua pojan huone. Saatiin karsittua ihan luvan kanssa osaa leluista pois, joista poika ei vielä viime syksynä ollut valmis luopumaan. Nyt sain kiertoon kassillisen tavaraa ja huone on asteen helpompi pitää siistinä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti