sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Omppuhilloa

Onko teillä tapana säilöä kesä purkkeihin? Meillä kotona on aina kerätty marjoja ja keitelty hilloja syksyksi ja talveksi. Tapa on periytynyt ja meillä pakastin pursuaa marjoja vuosi vuodelta enemmän. Eniten meillä käytetään mustikkaa. Tänä vuonna emme sattuneesta syystä päässet itse juurikaan keräämään mustikkaa, joten pakastin onkin täytetty ostetuilla mustikoilla. 

Hilloja olen opetellut tekemään vasta muutamia vuosia sitten. Tänä vuonna tein muutaman satsin omppuhilloa pihan puista. Osa satsista on jo syöty ja hilloa olisi selkeästi saanut tehdä enemmänkin. Aika ei vain tänä vuonna siihen riittänyt.


Harkitaan tässä miehen kanssa vielä toisen pakastimen ostamista, kun ongelmaksi meinasi tulla, etteivät marjat mahtuneet pakastimeen. Vielä on pakastin ostamatta ja osa marjoista löytyy appiukon luota mutta ensi kesänä täytyy katsoa josko saataisiin mahdutettua lisäpakastin meidän lämpimään varastoon. Harvoin tulee tilannetta, että marjoja olisi pakastettu liikaa. 

2 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania putarha-aarteita sinulla on tehtynä. Omatekemää omppuhilloa on ihana ottaa pakasteesta talven tullen. Mustikoita onkin viime kesänä ollut runsain mitoin. Minunkin pakkanen pursuaa mustikoita ja mansikkaa joita olen innolla syönyt joka aamu. Löysin blogisi aivan sattumalta ja aamu on mennyt mukavasti juttujasi lueskellessa. Leppoisaa syksyn jatkoa sinulle 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana löytää kommenttisi. Blogi on ollut syksyllä ihan retuperällä ja huomasin tämän vasta tänään. Kiva, kun kävit kurkkimassa. Meillä oli sen verran suuri elämänmuutos kesällä, että aika on ollut vähän kortilla ja blogi vähemmällä huomiolla. Kunhan saadaan uusi elämä rullaamaan, niin toivottavasti aikaa päivittämiselle löytyy jälleen enemmän.

      Poista