keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Hääpäivä

Vietämme tänään mieheni kanssa kolmatta hääpäivää. Hurja miten aika juoksee. Viime vuonna laitoin tänne blogiin joitain kuvia häistämme. Juhlia valmistelin vajaan vuoden ja oikeastaan koristelupuoleen panostin noin 5kk ennen häitämme.

Tässä vielä jonkin verran kuvia päivästämme ja lähinnä siitä näkökulmasta, mitä kaikkea sitä tulikaan juhliin tehtyä. Osan olen kyllä tilannut valmiina Etsy.com sivuilta ja muutamia teemaan sopivia projekteja teetin taitavilla ystävilläni. Mutta aika paljon tuli tehtyä itsekin.


Kirkossa meillä ei ollut sen suuremmin koristeita. Kirkko oli mielestäni kaunis sellaisenaan ja ei kaivannut laittamista. Aikataulu kirkossa oli myös sen verran tiukka, ettei koristeluun olisi ollut oikeastaan edes aikaa. Mutta kirkossa jaettiin vieraille pieniä paperipusseja, joissa oli nenäliinoja ilon kyynelille. Kuvaajalle en ollut muistanut näistä mainita ja siksi niistä löytyykin ainoastaan tämä yksi kuva.


Kirkon jälkeen me lähdimme kuvaajan kanssa ottamaan kuvia ja vieraamme saivat sillä aikaa juhlapaikalla lämmintä glögiä ja keksejä. Ohjelmaksi heille oli järjestetty photo booth kuvauksia. Rakensimme mieheni ja appeni kanssa valokuvaseinän, josta löytyi meidän kihlakuva, vanhemmistamme ja isovanhemmistamme hää- tai kihlakuvat ja kaksi isoa aukkoa josta vieraat pääsivät poseeraamaan. Tämä oli toimiva idea, sillä vierailla riitti puuhaa meitä odotellessa ja me puolestamme saimme tosi hauskoja muistoja lähes kaikista vieraistamme.



Pöytien istumajärjestys oli meillä kirjoitettu vanhoihin ikkunoihin. Pöydissä mellä oli koristeina pienien kukka-asetelmien lisäksi vanhoja kirjoja ja erilaisista lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joiden kanssa meinasi tehdessä tulla jo hätä. Onneksi isoäitini pelasti runsaalla kasalla erilaisia lasipurkkeja tilanteen ja lyhtyjä riitti paljon joka pöytää. Jokaisesta pöydästä löytyi myös pitsillä koritellut vesipullot. Vieraalle oli merkitty paikka nimilapulla, joka oli laitettu viinipullonkorkkiin. Vieraalle oli myös muistoksi pöydällä odottamassa pieni lahja, josta löytyi rakkausruno ja herkkuja.





Kortit kaasomme keräsivät vanhaan matkalaukkuun. Samalta pöydältä löytyi pähkinäpuun oksista tehty toivepuu, jonne saimme vierailta kauniita toiveita tulevaisuuteemme. Myös ystäväni tekemä kaunis vieraskirja löytyi samalta pöydältä. Tein tälle pöydälle edellisenä iltana vielä kukka-asetelmia, kun aloin panikoimaan liian vähäisiä kukkia häissämme.





Yksi yksityiskohta oli mielestäni todella kiva: Pyysin yhden tuttavan muokkaamaan viinipulloihin etiketit valokuvastamme. Punaviini ja valkoviini sai omat etiketit ja niistä tuli mielestäni tosi kivat. Persoonallinen tapa saada rumat pullot piiloon.


Loppuillan karkkipuffetin erilaiset lasiastiat yhdistin teemaan sopivilla "Love is sweet" kylteillä. Karkit oli toki valittu myös värien perusteella. Eihän tällainen visuaalinen ihminen muuta voinut. Karkkipuffaan tilaamani pussit olivat ainoat, jossa meinasi tulla ongelmia Etsy.com:n tilauksissa. Vasta uhkailu tuotti tulosta ja pussit saapuivat onneksi ajoissa ennen juhlaa.




Tässä melkoinen kuvapläjäys häistämme. Ihan kaikki jutut eivät kuviin asti päässet mutta eiköhän tässäkin ollut kuvia jo ihan riittävästi. Kyllä näidenkin rekvisiittojen tekemiseen sai illan jos toisenkin palamaa aikaa. Kiva, jos jaksoitte lukea ja katsella loppuun asti.

Kahta kuvaa lukuunottamatta kuvat ovat valokuvaaja Antti Ekolan ottamia.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli ihana päivä, onnea kolmannen hääpäivän johdosta murut! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva jos vieraatkin viihtyivät <3

    VastaaPoista