tiistai 1. marraskuuta 2016

DIY telttakatos

Tilasin eräästä sisustusliikkeestä miltei 1,5vuotta sitten Nro 74 katoksen pojan huoneeseen hänelle 1-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Puoli vuotta kyselin katoksen perään mutta lopulta luovutin, kun kyseessä näytti olevan niin suosittu katos, että jonotuksesta huolimatta sellaista ei ole vieläkään tullut. Halusin kuitenkin pojalle teltan leikkeihin ja vaihtoehdoksi jäi sitten sellaisen tekeminen.

Tekemisen suunnittelussa menikin varmaan lähemmäs vuosi. Lopulta joitakin viikkoja sitten ryhdistäydyin ja väsäsin oman version telttakatoksesa. Olen todella huono tekemään pohjatöitä ja niinpä kaavat tein omasta päästä enkä niitä testaillut etukäteen. Materaalina käytin vanhoja pitsilakanoita. Pitsilakanoita kului telttaan kolme ja neljännestä tein teltan yläosan.



Ajatuksen tasolla tämä oli yhdessä illassa hurautettu mutta käytännössä eihän se niin sitten mennytkään. Aikaa tekemiseen kului yhden viikonlopun verran. Ompelu oli yllättävän haastavaa ja ilman prototyyppiä tehty vedos joutui useamman kerrankin sitten uusintaompeluun.



Muuten olen tekeleeseen ihan kohtuu tyytyväinen mutta olin ajatellut, että tuo saumakohta teltan yläosassa olisi hyvä peittää pitsillä. Kaivoin vanhan hieman jo kellertävän pitsin varastoista ja ajattelin, ettei sen keltaisuus häiritsisi. Vietin kaksi iltaa saumaa käsin ommellen ja kun tekele oli valmis, eipä se käyttätytynytkään suunnitelman mukaan. Joten sauman kohta on nyt epäsiistimpi kuin mitä kuvitelin ja se pitsin keltaisuuskin vähän häiritsee. Sen verran suuri homma käsin ompelussa kuitenkin oli, että päätin luovuttaa asian suhteen ja jättää sauman siten kun se nyt on.



Vielä tuohon jotain on kehitteillä, että teltta näyttäisi omaan silmään kivemmalle mutta palataan siihen suunnitelmien valmistuttua. Pojallehan tämä tekele kelpaa, vaikka se ei vedäkään vertoja alunperin suunnittelemalleni nro 74 telttakatokselle. Mutta ainakin tämä tuli monin kerroin halvemmaksi kuin kaikki materiaalit tuota rengasta lukuunottamatta löytyi omasta takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti