torstai 22. helmikuuta 2018

Ristiäisiä ja nimiäisiä

Ensimmäinen kummilapseni saa nimen sunnuntaina. Juhlia varten olen kaivellut juhlatarvike varastojani ja ensimmäinen erä lähtikin eilen siskon luo, jotta hän ehtisi saada kaikki valmiiksi ajoissa. Lahjaa pohdiskelin tovin ja toivottavasti on tulevaisuudessa tädin hankinta tytön mieleen. Vielä pitäisi leipoa loppuviikosta, hoitaa pari askarteluprojektia maaliin ja miettiä mitä pukea päälle juhlaan.

Kaivelin arkistoista oman pojan ristiäisistä muutaman kuvan. Kuvia kaivellessa totesin, että taidan olla edes hitusen parantanut tämän valokuvaamisen kanssa, vaikka aika usein tuntuukin ettei omat taidot oikein etene. Käytössä on nimittäin sama kamera edelleen mutta väittäisin että kuvien laatu on tästä kyllä parantunut..ainakin toivon niin.Kovin montaa edes kohtuullista kuvaa ei ristiäisistä löytynyt. Kastepöydästä ei ainuttakaan, vieraskirjasta/taulusta tämä yksi ja pöydästä muutama josta edes vähän saa selvää. Mutta ehkä näistä näkee hitusen sitä tunnelmaa reilun kolmen vuoden takaa.

 

Pojan ristiäisiin tein vieraskirjan taulun muotoon, johon kaikki vieraat laittoivat nimensä. Kummitytön taulu on vielä tekeillä mutta hänkin saa oman taulunsa, jotta juhlasta jää muisto tulevaisuutta varten. Laitan vierastaulusta kuvia, kunhan taulu valmistuu.

Meillä pojan taulu on toistaiseksi hänen huoneessaan seinällä. Vaikka se ei varmasti siinä enää teini-iässä ole, niin eiköhän se kuitenkin mene senkin jälkeen muistojen laatikkoon eikä roskikseen.

Jos lupa herkeää, niin kummitytön nimiäisistä olisi myös tulossa kuvia viikonlopun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti