keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Miltä arki näyttää

Useammankin kerran olen kuullut kommentin, että kun teillä on aina niin siistiä. Totuus on että, meillä ei ole aina siistiä varsinkaan nyt, kun perheen miehet ovat sairastelleet viikon verran ja viettäneet sen sisätiloissa. Toki yritän pitää perus siisteyttä yllä ja esimerkiksi iltaisin keräilen pojan leluja ja vien omille paikoilleen hänen huoneeseensa. Järjestelen paikkoja ennen nukkumaan menoa, jotta aamulla voi lähteä töihin suht siististä kodista mutta me ollaan ihan tavallinen lapsiperhe ja sotkua riittää ihan jokaiseen päivään. Blogissa en esittele meidän sotkuisia paikkoja koska en usko, että se kovin monia inspiroisi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meillä olisi aina siistiä.

Yksi asia mihin sisustaminen meillä perustuu, on että yritän ratkaista sisustuksellisia ongelmia kun sellaisen huomaan. Tällä hetkellä ja itseasiassa aika pitkään meillä on laskut pyörinyt kotona ties missä, koska niille ei ole määritelty omaa paikkaa. Sellainen onkin nyt suunnitteilla, jotta tästä ongelmasta päästäisiin ja tätä "sotkua" ei enää tarvitsisi katsella. Kun asioille on oma paikka, niin silloin koti pysyy helpommin siistinä. Vastaavia ongelmia ratkotaan meillä jatkuvasti ja pyrin siihen, että kaikella tavaralla on oma paikkansa. Tähän perustuu myös tämä turhasta tavarasta eroon pääseminen, joka meillä on meneillään. Kun ei ole mitään turhaa, pysyy paikat siistimpänä helpommin.Mutta sitten on ne sotkut, joihin ei voi vaikuttaa ainakaan ihan heti. Meillä hajosi jokin aika sitten kuivausrumpu, jolla on suuri rooli meidän pyykinpesussa. Tiedän, ettei laite todellakaan ole ekologisimmasta päästä mutta on pelastus meidän arjen kannalta. Pyykkiä tulee aivan järkyttävän paljon ja kuivaan lähes kaikki kuivausrummussa. Nyt kun sitä mahdollisuutta ei ole, rajoittuu pyykin pesu vain muutamaan 1-2 koneelliseen päivässä ja pyykkejä roikkuu vähän joka paikassa kun yksi pyykkiteline ei vedä kaikkia pyykkejä. Uusi kone ostettiin heti samana päivänä mutta se saadaan vasta usean viikon päästä eli näiden kuivuvien pyykkien keskellä tässä elellään nyt useita viikkoja.

 

En halua myöskään rajoittaa siivouksen nimissä leikkejä. Meidän pojan lempparileikkeihin kuuluu Brion junaradan kasaaminen ja kaupungin leikkiminen. Hänellä on lupa rakentaa rata olohuoneeseen ja kerään sen vain noin kerran viikossa pois, jolloin on imurointi päivä. Me siis hypitään päivittäin tämän radan yli ja se on toistaiseksi osa meidän sisustusta.

Eli toisin sanoen kyllä me painitaan ihan arkisten asioiden ja sotkujen kanssa täälläkin. Tarkoituksena olisikin löytää ratkaisuja jokapäiväisiin ongelmiin ja kertoa kuinka me ratkaistaan näitä ongelmia. Kuinka meidän perheessä tavaroille löytyy paikka ja kuinka meillä sisustetaan kodikkaasti tasapainoillen sen kanssa mikä tekee kodista kodin ja mikä tavara on turhaa ja tarpeetonta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti