sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Sämpylöitä

Huh mikä ilma. Kaupassa käynti oli varsinainen urheilusuoritus. Tehtiin reissu pulkalla ja miehen ideasta mentiin pieniä polkuja kaupan suuntaan -> Puoleen sääreen lunta ja 20 kiloinen poika pulkassa vedettävänä lisäpainona. Takaisin tultiin isompia auraamattomia teitä reput täynnä ruokaa ja pulkassa pikkumies sekä ruokakassi. Kyllä tälle päivälle riitti tämä neljän kilometrin lenkki. Vaatteet meni vaihtoon ja suunniteltiin jo päiväsaunaa, joka ei kyllä ole ainakaan vielä toteutunut.


Pari viikkoa sitten suunnittelin pojan kanssa sämpylöiden leivontaa mutta silloin ohjelmaan tulikin kaikkea muuta. Viime viikonloppuna oli sopiva rako leivonnalle ja käytettiin aika hyödyksi ja tehtiin pojan kanssa porkkanasämpylöitä. Tämä on oma luottoresepti, enkä edes muista enää mistä olen sen ottanut: Hyväksi ja toimivaksi todettu ja siksi meillä usein käytetty. Onpa tainnut blogissakin useamman kerran pyörähtää nämä sämpylät.Muuten sämpylät onnistuivat tälläkin kertaa hyvin mutta pojan kanssa junarataa rakennellessa pääsi toinen pellillinen unohtumaan liian pitkäksi aikaan uniin ja siitä tuli aika tummaa paahtoa. Vielä ihan syötävää mutta ei enää ihan niin mehukkaita sämpylöitä. Täytynee tehdä uusi satsi lähiaikoina, kunhan saadaan ensin tämä nämä sämpylät tuhottua.


Tälle viikonlopulle oli suunnitteilla pullien leivontaa mutta niin vaan tunnit käy vähiin eikä mitään ole vielä aloitettu. Taitaa jäädä pullien leivonta suunnitteluasteelle tällä kertaa. Noh, ehkä joku toinen viikonloppu sitten. Josko tämän aamun aherruksen jälkeen ottaisi ihan vaan rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti