sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kylpyhuoneeseen pelastettu

Syksyn ja talven saldona on kolme kuollutta viherkasvia. Yhden kastelin hengiltä, toinen taisi olla liian pimeässä paikassa ja yksi kuoli ihan mystisesti. Tässä ei sinänsä ollut mitään kovin yllättävää. Mutta kaksi onnistumistakin on kasvien kanssa tältä talvelta ja toinen niistä sijaitsee meidän kylpyhuoneessa.


Ostin viime kesänä pienen viherkasvin samalla kun ostelin kesäkukkia. Kasvi unohtui pihalle ja se ei oikein tykännyt siitä. Jossain vaiheessa pelastin kasvin sisälle mutta näytti siltä ettei se kestäisi kovin kauaa enää hengissä. Toisin kävi ja köynnös on kasvanut kesän jälkeen todella paljon. Halusin viedä köynnöksen kylppäriin, koska kaipasin sinne koviin materiaaleihin vastapainoa. Kasvi onkin viihtynyt kylppärissä tosi hyvin.

 

Toisella kasvilla on vähän samanatapainen tarina. Ensin se oli liian pimeässä paikassa ja kuihtui pikkuhiljaa. Vein sen kesäksi ulos ja se ei tykännyt siitä. Syksyllä toin sen takaisin sisälle. Laitoin lähelle ikkunaa ja hoidin kuten muitakin kasveja. Nyt on viherkasvi kasvattanut isot lehdet ja on selvinnyt syksystä ja talvesta kohtuullisen kiitettävästi. Ihan kiva saada näitäkin kokemuksia. Kyllä musta vielä kasvaa viherpeukalo, kun tarpeeksi kauan jaksan yrittää näiden kasvien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti