keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Tyylimatka ensimmäisestä kodista nykyiseen

Kotona ollaan ja poika on vaihteeksi oksennustaudissa. Tosi kurjaa, kun toinen on niin huonossa kunnossa ja mitään ei voi tehdä. Hänen nukkuessa yritin ensin vähän siivota mutta koska se oli turhan äänekästä puuhaa niin siirryin koneelle kirjoittamaan. Tässä pohdintoja omasta sisustamisesta ja mitkä asiat ovat muuttuneet ja mitkä eivät:

Muutin lukiossa pois kotona ja silloin oli edessä ensimmäisen kodin sisustaminen. Äitini on sinisen ystävä ja pitäydyin aluksi samalla linjalla värien kanssa. Olen aina tykännyt vanhoista esineistä ja tietynlaisesta vanhanajan tunnelmasta. Hain toivottua kodikasta tunnelmaa uusvanhoilla huonekaluilla ja jopa hyvinkin voimakkailla väreillä. Monet asiat ovat sen jälkeen muuttuneet mutta on myös asioita jotka ovat tietyllä tapaa pysyneet.


En ole koskaan ollut suuri valkoisen ystävä. Olen nähnyt kauniita valkoisia koteja mutta omassa kodissa arvosta lämpimiä sävyjä ja kodikasta tunnelmaa ja valkoiset seinät eivät ole koskaan tuntuneet omilta. Ensimmäisessä kodissa pitäydyin pääasiassa tosiaan sinisessä mutta kokeilin myös voimakasta punaista. Aika pian värit alkoivat vaaleta ja muuttua murretun sävyiseksi ja ne uusvanhat huonekalut ovat vaihtuneet oikeasti vanhoihin. Mutta se tunnelma, jota jo ensimmäisessä kodissa hain (mutta toteutin melko kehnosti) on se kodikkuus ja kerroksellisuus.

 


Viides eli nykyinen kotini oli ensimmäinen, jossa olen itse saanut vaikuttaa myös muuhun kuin vain sisustukseen. Ensimmäinen kerta ei ole koskaan helppo ja myös täällä on tullut tehtyä kompromisseja osittain budjetinkin vuoksi. Kompromissit ovat ne joita tekisin nyt toisin. Se mitä tavoittelin jo ensimmäisessä kodissani on jo huomattavasti paremmin toteutettu kuitenkin tässä kodissa: Pehmeitä sävyjä, kodikasta tunnelmaa, vanhoja huonekaluja ja kerroksellisuus. Tykkään myös vastakohdista sisustuksessa ja liian yksivärinen sisustus alkaa lopulta tylsistyttää ajan kanssa.

 

Olisi muuten ollut hauska kaivella ekasta kodista jokunen valokuva. Tähän hätään en sellaista löytänyt mutta jos sellainen vastaan tulee, lupaan sen täällä esitellä. Vaikka tietyllä tavalla tyyli on ollut alusta asti selvä on ensimmäisen ja nykyisen kodin tunnelma todella kaukana toisistaan. Monet asiat ovat muuttuneet ajan kanssa ja varmasti matkan varrella vielä muuttuvat. Rakkaus vanhaan tuskin koskaan kuitenkaan katoaa mihinkään ja uskon, että pitkälti pehmeillä murretuilla sävyillä mennään jatkossakin, vaikka värit asunnossa muuttuisivatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti