sunnuntai 4. elokuuta 2019

Elokuu, joko se kesä meni??

Elokuu on alkanut ja on aika alkaa pikkuhiljaa hyvästellä kesää ja toivottaa tervetulleeksi syksy. Menikö kesä muidenkin mielestä tänä vuonna poikkeuksellisen nopeasti ohi? Omalla kohdalla kesä kyllä hurahti ohi ihan silmissä. Normaalisti elokuukin on vielä tuntunut ihan kesälle mutta nyt olen jostain syystä ihan syksy fiiliksissä jo nyt.

Kesässä parasta on kyllä ihan ehdottomasti ihan mieletön kukkameri. Tänä vuonna alkukesästä kukat tuntuivat kaikki kukkivan yhtä aikaa ja valkoisten puiden ja puskien kukkaloisto oli upea. Tästä kukkamerestä inspiroituneena aloin suunnittelemaan meidän etupihaa ihan uudesta näkökulmasta. Olen aiemmin lähtenyt pihan suunnittelussa vähän väärästä päästä liikenteeseen ja täyttänyt pihan kukilla ja erilaisilla maanpeittokasveilla ja lisännyt puut ja pensaat vasta myöhemmin. Nyt kun piha on mahdollista suunnitella uudestaan, pitää lähtökohdaksi ottaa ensin puut ja pensaat ja siirtyä siitä sitten vasta noihin perennoihin ja muihin kasveihin.Jos omalle pihalle saisi edes osan tästä mielettömän ihanasta kukkaloistosta, niin puutarha olisi taatusti onnistunut. Kuvat on napsittu alkukesästä, kun käytiin pojan kanssa meidän lähipuistossa kiipeilemässä puissa ja heittelemässä kiviä ojaan. Niin kivaa puuhaa, ettei häntä meinannut kotiin enää puistolun jälkeen saada.

 

Meidän perheen alkukesä meni toisaalta vähän erilaisissa tunnelmissa läheisen sairastuttua ja se ehkä selittää osittain sen miksi kesä tuntui menevän ohi silmissä, kun alkukesä meni vähän muissa tunnelmissa kuin kesästä nauttiessa.

Ensi talvi menee varmaan puutarhaa suunnitellessa. En tosin tiedä pääseekö sitä vielä ensi vuonna toteuttamaan mutta taidan kaivella nämä kuvat esiin tulevaa varten. Josko tällä kertaa suunnittelisi pihan kerralla, eikä vain pala kerrallaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti