keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Mansikka-aika jatkuu

Meidän etupihalla alkoi mansikka-aika juhannuksen aikaan ja se jatkuu edelleen. Nämä mansikat ovat siitä kivoja, että ne tekevät mansikoita lisää niin kauan kunnes pakkaset tulevat. Anopilta saadut Espanjan mansikat näyttävät metsämansikoille mutta eivät ole yhtä makeita. Ne pärjäävät hyvin pienellä hoidolla ja levittäytyvät runsaasti. Kesäisin meidän pojan lempaari hommaa onkin käydä lähes päivittäin keräämässä saalis.


Mansikat ovat laitettu nimenomaan sitä varten, että poika pääsee näitä napostelemaan. Pakkaseen ei näitä herkkuja koskaan päädy, vaan ne päätyvät keräyksen jälkeen aina suoraan suuhun. Puhuimme joku päivä tulevasta salaojarempasta miehen kanssa, niin pojalta pääsi melkein itku kun hän pelkäsi mansikoiden puolesta ja pohti tulevaa satoa. Mansikat kuuluvat siis pelastettavien listalle. On todella hyvä, että nämä ovat niin helposti levittäytyviä, niin vaikka vain osa saataisiin pelastettua, niin muutaman vuoden päästä näitä löytyy taatusti jo tuplasti siihen nähden mitä pelastettiin.

 

Meidän miesten lomaillessa mansikoita kypsyi siihen malliin, että jouduin itsekin keräys puuhiin. Pieni kupillinen mansikoita ja sain puuron päälle mustikoiden kaveriksi muutaman viikon myös pieniä mansikoita. Nyt ollaan taas palattu normaaliin ja mansikat katoavat tälläkin hetkellä perheen pienimmän suuhun ja hyvä niin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti