sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Onko värillä väliä?

Mitä mieltä olette, onko värillä väliä? Toisille värit merkkaavat paljon ja toisille on ihan se ja sama mitä värejä kotona on ja mihin pukeutuu. Itse kuulun ehdottomasti niihin joille värit merkkaavat hyvinkin paljon. Olen ollut tarkka väreistä ihan lapsuudesta asti. Maku on muuttunut toki iän myötä mutta värien merkitys on itselle edelleen todella suuri.


Olin elokuussa muutaman päivän yksin kotona. Miehellä oli vielä viikko kesälomaa jäljellä ja hän suuntasi pojan kanssa Itä-Suomeen viettämään osan lomasta. Sain kokonaisen viikonlopun vapaata ja sen lisäksi useamman illan. Näin ystävää, katsoin elokuvia, luin kirjaa, herkuttelin ja tietenkin maalasin. Tuoleja maalatessa tummempaa harmaata jäi yli reilusti. Maalia oli pakko ostaa isompi purkki, jotta sävytys onnistui ja nyt sitä riittää. Pohdiskelin mihin käyttäisin maalia ja päätin, että olohuoneen arkku saisi uuden maalikerroksen.


Harmaita valitessa tapanani on usein valita siniharmaita sävyjä, koska ne ovat mielestäni raikkaampia kuin esimerkiksi vihertävän harmaat. Olkkarin arkkuun valitsin aiemmin mahdollisimman neutraalin harmaan. Pelkäsin että olkkarin väritys olisi liian tylsä, koska kaikki olisivat liiankin sävysävyyn. Halusin myös välttää ettei olohuoneesta tulisi liian kylmän sävyinen. En kuitenkaan ole koskaan ollut arkun väritykseen ihan täysin tyytyväinen. Arkun pintakin oli jo ehtinyt käytössä kärsiä, joten päätös uudelleen maalaamisesta ei ollut vaikea. 

Nyt arkun väri vaihtui siis sinisempään harmaaseen ja olen todella tyytyväinen uuteen sävyyn. Se tuntuu heti enemmän omalta kuin aiempi väri. Omaan silmään koko tila muuttui heti raikkaammaksi, vaikka toiselle harmaan arkun muutos harmaaksi ei näytä edes muutokselta. Samaa harmaan sävyä löytyy nyt myös kahdesta ruokapöydän tuolista. Sama sävymaailma olohuoneessa ja ruokapöydän tuoleissa sitoo värit kivasti tilassa yhteen. Värillä on siis itselle todella paljon väliä, ainakin minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti