tiistai 3. syyskuuta 2019

Opetustaulu

Meillä on alkanut uusi arki ja ihan parasta on ollut hitaat aamut. Nukuttiin tänään pojan kanssa aamulla rauhassa ja syötiin aamupalaa. Matkalla päiväkotiin ihmeteltiin kaivuria, joka purkaa vihdoin viime syksynä palanutta ravintolaa naapurista. Rakennus ei todellakaan ole ollut kaunistus edes ennen palamistaan, saatika sen jälkeen ja nyt vihdoin päästään siitä eroon lopullisesti.

Kesän aikana tehtiin löytöjä pojan huoneeseen mutta ne ovat jääneet kokonaan kuvaamatta. Kävimme nimittäin perinteisesti heinäkuussa miehen kanssa Simpeleen Antiikki- ja keräilymessuille. Tälläkin kertaa mukaan tarttui useampikin esine messuilta kotiin viemiseksi. Messut olivat tänä vuonna itselle huomattavasti mieluisammat kuin viime vuonna, jolloin löytöjä tuli tehtyä todella vähän.

 

Messuilta pojan huoneeseen löytyi vanha opetustaulu muurahaisista. Hinta oli suhteellisen huokea 25€ ja kunto kohtalaisen hyvä. Vierashuoneessa oleva opetustaulu koppakuoriaisista on toki huomattavasti paremmassa kunnossa mutta sen hinta oli myös reilusti enemmän ostettaessa. Näissä vanhoissa opetustauluissa on jotain, joka vetää puoleensa. Kokonsa puolesta ei näitä kovin montaa meille mahdu mutta tämä muurahaisaiheinen oli sellainen, josta uskoin pojankin innostuvat.Taulu löysi paikkansa pojan huoneesta lipaston päältä. Eipä siellä tilaa kovin monessa kohtaa taululle olisi tosin ollutkaan. Nyt ollaan yhdessä ihmetelty muurahaisten elämää pojan kanssa. Metsäretkiltä muurahaiskeot ovat jo tuttuja mutta kuvan avulla päästää kurkistamaan mitä siellä keon sisällä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti