maanantai 8. kesäkuuta 2020

Makramee seinävaate

Makramee seinävaatteet ovat olleet jo melkoisen tovin pinnalla. Oikeastaan sen verran kauan, että taitavat olla jo vähän mennyt juttu. Kuten monta kertaa ennenkin, niin olen aika hidas syttymään uusille jutuille. Seinävaatteet ovat olleet kivan näköisiä mutta en ole ollut kiinnostunut itse sellaista tekemään. Sitten vastaan tuli Instagramissa makramee verho, joka jäi mieleen ja siitä se ajatus pikkuhiljaa kypsyi.


Etsin paljon eri makramee malleja. Alkuperäinen verho muutti montaa kertaa matkalla muotoaan mutta lopulta päädyin kuitenkin siihen, että yksinkertainen on kaunistaja alkuperäinen malli kaikkein paras. Mutta verhoja selatessa tuli vastaan myös useita seinävaatteiden malleja ja pitihän sitten sellaistakin päästä testaamaan.
Jälki ei ole vielä ihan priima ja vaatii harjoittelua. Makrameen teko on kuitenkin siitä kiva laji, että valmista tulee suhteellisen nopeasti. Tällaisen pienen työn tekee helposti yhdessä illassa. Tasaisen jäljen teko vaatinee kuitenkin vielä vähän lisää harjoittelua.

Tämä työ etsii vielä vähän paikkaansa. Alun perin olin suunnitellut laittavani seinävaatteen makuuhuoneeseen mutta tehdessäni sitä takan luona totesin sen toimivan myös siinä. Tapettiseinälläkin työ näytti yllättävän kivalle ja jopa vierashuoneesta löytyi seinävaatteelle sopiva paikka. Täytyy vielä pohtia lopullista sijoitusta mutta tällä hetkellä olen kallistumassa alkuperäiseen suunnitelmaan ja makkariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti