keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Viikonloppu jo mielessä

Tänään saapui melkoinen paketti viikonloppua varten. "Pikku" puuhastelua siis tiedossa.
Tämä projekti oli suunniteltu jo toukokuun puoliväliin mutta juuri kun olimme saaneet purettua vanhan terassin takapihaltamme, saimme tiedon taloyhtiössä tapahtuvista huoltotoimenpiteistä. Terassia ei sen vuoksi kannattanut rakentaa tai edessä olisi voinut olla sen purku samantein. Meillä on ollut sen seurauksena aivan kaoottinen takapiha tähän asti, jota ei ole koko alkukesänä voinut käyttää. Nyt siihen on vihdoin tulossa muutos.

Lähtökohta takapihalla muuttaessamme oli melko samankaltainen kuin etupihalla. Terassi oli mutta sitä ei oltu käsitelty vuosiin ja siksi se oli jo aika huonokuntoinen. Terassin mallikin oli hieman erikoinen. Yritimme itse käsitellä terassia mutta se ei enää oikein parantanut tilannetta. Terassin ja aidan välissä oli erinäinen määrä erikokoisia laattoja, vuohenputkien peittämä mansikkamaa (josta sai vain vähän enää mansikoita), iso raparperi ja järkyttävä määrä rikkaruohoja. Aitaa vuorasi kaksi köynnöstä. Ikisuosikkini kelta-valkoraitaiset markiisit sai varjostamaan pihaamme. Alla pari kuvaa, jotka on otettu remontin yhteydessä. Tässä vaiheessa voikukat, vuohenputket, nokkoset ja muut ystäväni eivät ole vielä alkaneet rehottaa.

Mitä me olemme sitten kahden viime kesän aikana tehneet täällä takapihalla, on vähän samankaltaista kuin etupihalla. Olemme poistaneet mansikat kokonaan, raparperi lähti vanhempieni mökille, toinen köynnöksistäkin sai lähteä. En enää edes muista mikä köynnös aitaa kiersi, olisiko ollut humala tai joku muu vastaava, mutta sen poistimme. Köynnöshortensia sai jäädä, sillä pidän sen valkoisista kukista ja oksien muodosta. Kaksi kesää olen epätoivoisesti yrittänyt poistaa voikukkia, nokkosia, vuohenputkea ja muita rikkaruohoja juurineen päivineen kaivamalla ja myrkyttämällä mutta tuntuu että ne siitä huolimatta vaan lisääntyvät. Viime kesänä sitten luovutin. Silloin päätimme, että teemme uuden terassin ja jäljelle jäänyt piha laitetaan kivillä. Kivien laitto jää vielä tulevaisuuteen, sillä budjetti kestää nyt vain terassin laiton.

Viime kesänä maalasimme myös takapihan aidan sisäpuolelta ja sain tuohon aitaan apen rakentamana istutusseinän vai miksiköhän tuota kutsuisin. Myös talon puuosat ja kivijalka on maalattu. Nuo laatat siirtyivät etupihalle. Grilli ostettiin heti ensimmäisenä kesänä ja sitä on käytetty runsaasti. Viime kesänä tilasimme takapihalle myös sohvakaluston. Takapihan tilanne tällä hetkellä alla olevissa kuvissa.
Mutta päivitystä siis tiedossa ja kuvat uudesta terassista heti sen valmistumisen jälkeen tulossa. Olen niin innoissani, päsemme vihdoin tästä kauheudesta eroon ja saamme jotain ihan muuta tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti