keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Asuntomessut

Olen käynyt elämäni aikana kaksi kertaa asuntomessuilla, joista toisessa olin itse yksi näytteilleasettaja. Nyt kun messut olivat niin lähellä kotia, pitihän sinne päästä kurkistamaan. Kiinnostuksen kohteenani oli lähinnä uudet sisustusideat ja puutarhaideat. Rakentaminen ei ole meidän perheen suunnitelmissa, joten asuntojen rakenteet eivät juurikaan kiinnostaneet.


Mielestäni asuntomessuilla useissa talojen sisustuksissa on vähän huonekalunäyttelyn tuntua ja käytännöllisyys ja kodinomaisuus puuttuu kokonaan mutta aina löytyy niitä helmiratkaisuja ja niin oli tälläkin kertaa.

Ihanaa nostalgian tuntua oli kohteen numero viisi sisustuksessa, joka oli toteutettu 80-luvun tyyliin. Tuttuja esineitä, leluja, tekstiileitä ja astioita lapsuusajoilta. Kohde oli messujen alkupäässä ja sai heti niin hyvälle tuulelle. Tämä kohde ei niinkään nyt toiminut sisustusinspiraationa, vaan oli aikamatka omaan lapsuuteen ja nosti hymyn huulille.
Vaikka en ollutkaan rakennusmateriaaleista kiinnostunut tuli vastaan uusi mielenkiintoinen seinämateriaali, johon ihastuin kovasti. Kyseessä oli hiottu valkobetoni ja sen elävä pinta sekä kaunis harmahtava sävy kohteessa numero 21. Seinämateriaali oli minulle uusi tuttavuus ja tykkäsin heti kyllä kovasti. Kyseinen kohde oli sisustettu tammenvärisillä huonekaluilla ja vaikka en ole suuri tammen ystävä tykkäsin tämän asunnon sisustuksestakin yllättävän paljon. Kokonaisuus oli harmoninen ja pehmeä ja lämmin värimaailma miellytti.Sisustuksessa suosin pehmeitä sävyjä, kuten beigeä, harmaata valkoista, ruskeaa ja vain pieniä väripilkkuja sesongin ja fiiliksen mukaan. Siksi suosikkikohde asuntomessuilla yllätti. Villa Chili kohde numero 29 oli kotoisa ja mielenkiintoinen. Asuno tuntui kodilta eikä ollut kylmä ja epäkäytännöllinen. Pintaateriaalit olivat neutraaleja mutta pirteät värit seinissä piristivät sisustusta. Pohjaratkaisu oli fiksu ja asunto oli kodinmakuinen. Ja mikä lastenhuone, aivan ihana! Juuri tuollaisista hyllyistä olen haaveillut. Harmikseni hyllyjen valmistajaa ei löytynyt paikanpäältä tai Deko lehdestä. Myöskään googlaus messujen jälkeen ei tuottanut tulosta, joten toistaiseksi jää hyllyt saamatta. Jos tiedätte mistä hyllyjä voisi ostaa, niin otan ilomielin vinkkejä vastaan.

Pihojen suhteen ei tullut suuria inspiraatioita mutta muutamissa pihoissa oli nurmen sijaan käytetty kunttaa ja siihen ihastuin totaalisesti. Jos joskus rakennan omakotitalon, ei meille tule nurmikkoa vaan ehdottomasti kunttaa. Mustikkapaikka omalla pihalla olisi aivan mahtava.


Pieniä kivoja yksityiskohtia löytyi myös monesta kohteesta, jotka kelpuuttaisin heti kotiini. Löysin sisäisen mummoni ja ihastuin tilkkutäkkikaakeleihin. Pienenä yksityiskohtana ne toimisivat varmasti ja käsityöihmisenä kaakelit jotenkin sytyttivät. Toisen kohteen betoniselle penkille olisi meillä heti käyttöä ja maaimankartta seinällä näytti hauskalle. Myös kiva liitutaulu löytäisi meidän kodissa varmasti paikkansa. Mutta eniten näistä messuista jäi mieleen ne hyllyt..


Tässä yksi näkökulma vuoden 2015 Asuntomessuista. Kohteista ehkä noin kymmenen jäi näkemättä, joten jotain kivaa saattoi tällä kertaa mennä myös ohi suun. Tässä kuitenkin nähdyistä omasta mielestäni parhaat palat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti