torstai 1. kesäkuuta 2017

Maalattu matka-arkku

Monta maalausprokkista takana ja yksi taas valmiina. Tori.fi sivuilta ostettu elämää nähnyt matka-arkku on nyt vaihtanut väriä. Pohdiskelin eri värivaihtoehtoja ruskean ja harmaan sävyistä ja päädyin keskiharmaaseen sävyyn. Halusin arkun sointuvan olkkariin mutta en kuitenkaan halunnut siitä liian saman sävyistä muiden huonekalujen kanssa. Nuden värejä löytyy olkkarista runsaasti, niin nyt saivat vaaleanharmaat sohvatyynyt kaverin harmaasta arkusta.


Ostin tätä varten kalustemaalia, enkä kästellyt arkkua ennen maalausta mitenkään. Toki puhdistin pinnat mutta muuten. Myyjä uskoi yhden kerroksen maalia riittävän mutta yhden maalikerroksen jälkeen arkku näytti kamalalle. Onneksi maali riitti juuri ja juuri vielä toiseen kerrokseen. Osittain jopa kolmaskin kerros olisi voinut tehdä terää mutta nyt saa ainakin toistaiseki kaksi kerrosta riittää.

 
Matka-arkun päässä olevat nahkaiset ottimet jätin aluksi maalamatta mutta ne näyttivät epäsiisteiltä, joten maalasin lopulta myös ne. Kalustemaali oli jo ehtinyt mennä itse arkun maalaamiseen mutta hain askarteluliikkeestä pienen pullon akryylimaallia ja sillä hoitui loput maalamiset.


Onhan tuo aika erinäköinen kuin alkuperäinen arkku. Ensin meni itselläkin vähän tätä sulatellessa. Tykkäsin arkun rouheasta pinnasta mutta siinä oli niin isoja valkoisia tahroja, että maalaus oli pakollinen. Kolhut näkyvät edelleen mutta väri on nyt tasainen ja kokonaisuus hillitty. Ja mieskin on arkun jo hyväksynyt, vaikka alussa olikin asiasta toista mieltä. Eiköhän meidän sohvapöytäprojekti ole saatettu päätökseen ja tällaisella ilmeellä nyt mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti