maanantai 29. toukokuuta 2017

Terassin maalattu penkki

Viikko sitten viikonloppuna suunnitelmissa oli maalata vihdoin se viime kesänä rakennettu penkki. Penkki on käytännöllinen ja tuo kivasti istumatilaa terassille. Kätevät laatikot kätkevät sisäänsä kaikki rumat puutarhatossut ja pojan ulkoleikkikalut. Mutta väri on ollut ihan väärä. Jouduin odottelemaan vuoden, että kestopuu on tarpeeksi kuiva ja mahdollista maalata. Nyt vihdoin oli maalauksen aika.

 

Suunnittelin maalaavani penkin valkoiseksi mutta miehen toiveesta väriksi valikoitui vaalea harmaa. Väri on varmasti parempi kuin suunnittelemani valkoinen ja sopii talon harmaaseen seinään mainiosti. Olin ostanut maalin jo jonkin aikaa sitten ja toissa lauantaina varannut maalaukselle aikaa mutta suunnitelmiin tuli mutkia matkaan pojan sairastuttua. Lauantain vietinkin suunnitelmasta poiketen pojan sylinä mutta sunnuntaina hän oli jo sen verran hyvässä kunnossa, että maalisuti sai heilua. Ja kyllä nyt silmä lepää, kun väri on vaihtunut. Paljon parempi näin.


 
Penkin päällä oleva pieni kasvihuone sai sisäänsä viime vuotiseen tapaan sitruunamelissaa. Pojan suosikki, joka kestää yllättävän hyvin koko kesän (ainakin viime vuonna). Yrtti kasvattaa uusia lehtiä sitä mukaan, kun edelliset tulee syötyä. Yrttien lisäksi pari kesäkukkaa vihreyttä tuomaan. Nyt on värimaailma kohdillaan, kun penkin harmaaseen on kesän kunniaksi lisätty vihreää ja valkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti