perjantai 30. kesäkuuta 2017

Vaatehuoneen muodonmuutos

Ennen kuin muutimme nykyiseen asuntoomme, remontoimme sitä neljä kuukautta oman näköiseksi. Uusimme silloin myös vaatehuoneen ja hankimme sinne Ikeasta uudet laatikostot ja lisäsimme toisen tangon. Neljän kuukauden remontti otti kuitenkin koville ja vaatehuoneessa hulluttelin tekemällä kaikilla jämämaaleilla sinne erittäin värikkään sydänseinän. Seinän teko oli terapeuttista, kun sen kanssa ei tarvinut olla yhtään tarkka, kunhan suti vaan menemään.


 
Neljä vuotta sai terapiaseinä olla paikallaan mutta kevään aikana kypsyi päätös seinän maalaamisesta. Kaivelin vanhoja maaleja varastosta ja sopivan maalin löydyttyä sai sydänseinä kyytiä. Maalasin seinän tarkoituksella aika rouhealla otteella ja siveltimen jäljet saivat näkyä. Kun sain seinät maalattua, lisäsin seinälle vielä puolikäytetyille vaatteille koukut. Aiemmin vähän käytetyt vaatteet ovat olleet vaatehuoneen tuolilla mutta se ei ole toiminut ollenkaan. Kaaos on ollut taattu.

 
Vaatehuoneen lattialla pienessä pussukassa on lojunut silitystä tarvitsevat vaatteet. Kun bongasin facebook kirppiksellä muutamalla eurolla Hennes Homen pellavapussin pyykeille, kotiutui se silitettävien pyykkien pussiksi (kuten kuvasta näkyy, silitysrauta ei ole hetkeen lämmennyt..).


Vaatehuoneen lattialle laitoin vanhan isoäidiltäni saadun maton. Matto on reunoista venynyt vääränlaisen pesun takia. Vaatehuoneen lattia on matolle liian kapea, joten venyneet reunat taitoin alle ja nyt on lämmin matto jalkojen alla, joka näyttää kivalle. En ole punaisen ystävä sisustuksessa mutta vaatehuoneessa punertava matto toimii kivasti. Lisäsin myös meidän makkarissa olleen canvas-taulun vaatehuoneeseen. Kuvan punatiilinen tausta sopii hyvin maton kanssa yhteen. Makkarissa taululle ei ollut enää käyttöä mutta on kiva saada se kuitenkin "esille" jonnekin.

 
Pieniä juttuja, joilla omasta mielestäni oli iso merkitys. Rauhallinen väritys sopii vaatehuoneeseen paremmin, kun vaatteiden sekamelska tuo sinne ihan riittävästi sekavuutta. Ja noille käytetyille mutta vielä suht puhtaille vaatteille koukut ovat olleet loistava lisä. Josko nyt saisi vaatehuoneenkin pidettyä siistinä. Tämä oli myös varsin edullinen muutos. Vanha maali, matto ja taulu eivät maksaneet mitään. Vaatekoukut eivät ole varsinaisesti vaatteille tarkoitettu mutta en ollut valmis maksamaan yhdestä koukusta kymppiä. Nämä koukut maksoivat vain murto-osan oikeista koukuista. Ja facebook kirppikseltä ostettu pellavapussi taisi olla 3€. Pieneen remonttiin meni siis ehkä noin 15€ euroa ja se sisältää myös siveltimet ja maalarinteipin. Ei paha raha, kun käytännöllisyys ja visuaalisuus lisääntyivät huomattavasti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti