tiistai 4. heinäkuuta 2017

Terassin ikivihreät

Tänä vuonna en panostanut kesäkukkiin suuria summia, vaan laitoin rahat terassin ikivihreisiin. Elän siinä toiveessa, että saisin pidettyä tuijat ja katajat hengissä monen vuoden ajan ja saisin niistä pitkäikäisia kasveja terassillemme. Viime vuonna istuttamani pallotuija ei voi kovin hyvin, joten en tiedä jääkö tämäkin vain haaveeksi. Mutta ainakin kovasti tässä yritetään.


Isot ruukut ovat hintavia ja painavia, joten valitsin Timanttituijalle ja Kiinankatajalle ruukkujen sijaan istutuspussit. Pusseja oli yllättävn vaikea löytää riittävän isoina mutta sopivat löytyivät Plantagenista. Pussit eivät olleet itselle miuluisimman väriset, vaan ruskea tai harmaa olisi miellyttänyt enemmän mutta riittävän neutraalit, jotta kelpuutin ne terassillemme. Pussien pohjalle laitoin styroksilevyä ja toivon, että se auttaisi kasveja kestämään talven pakkaset paremmin. Sitten vain sopivaa multaa ja tuija ja kataja pusseihin.

 
Aiemmasta kesästä poiketen siirsin kaikki ikivihreät varaston oven eteen, joka on kaikkein varjoisin paikka terassillamme. Nyt ei pitäisi siis kevätauringon liika paahdekaan häiritä talvesta selviytymistä. Samalla musta varaston ovi ja seinä saivat talohyllyjen lisäksi vähän lisää valoa ja vihreyttä. Vanhempieni mummolasta tuomat saniaiset pääsivät vielä omaan styroksi ruukkuun ja josko niistäkin saisi pidempiaikaiset kaverit tähän trassille.


Kun pohja on kunnossa, on tähän hyvä lisätä tulevina vuosina niitä kesäkukkia. Nyt vaan peukut pystyyn, että saan pidettyä nämä ikivihreät hengissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti