maanantai 28. elokuuta 2017

3-vuotissynttärit

Rankka ja ohjelman täyteinen elokuu alkaa olla lopuillaan. Viikonloppuna juhlittiin värikkäissä tunnelmissa lastamme, joka on jo kolmevuotias. Aika vierii hurjaa vauhtia ja poika kasvaa silmissä. Elokuu on ollut myös pojalle rankka kaikkine muutoksineen ja nyt oli kiva järjestää hänelle juhlat mieluisessa teemassa.

 
Näissä juhlissa ei huomioida äidin sisustusmakua vaan mennään pojan mieltymysten mukaan. Juhlien järjestämiseen ei tänä vuonna ollut kovin paljoa aikaa ja siksi yritin hoitaa kaiken mahdollisimman helposti. Teemana tänä vuonna Ryhmä Hau ja kaikki pentujen värit, pojan omasta toiveesta eli väriä riitti näissä juhlissa. Suurimman osan rekvisiitasta ostin koska aikaa tekemiselle ei juurikaan ollut. Netistä tulostin Ryhmä Haun pentujen värityskuvat ja käytin värittämiseen kokonaisen päivän (!) mutta muuten menttiin niillä materiaaleilla mitä kaupoista löytyi ja hyvinhän ne valmiit materiaalit toimii.


 

Tarjoilujen suunnittelu on aina yhtä haastavaa tässä porukassa, kun mukana on keliaakikko, kasvissyöjä ja pähkinä allerginen. Leivonnaisten tulee olla myös laktoosittomia, kalattomia ja tomaatittomia tuon oman pojan allergioiden vuoksi. Ja koska kyseessä lapsen juhla olisi kiva, että mukana olisi myös jotain terveellistä.

Jokaiselle löytyi jotakin tänäkin vuonna ja yllättävän paljon ehdin itse leipoa kun sain apua siskolta. Ennakoin juhlia myös sen verran, että porkkanakuppikakut olin leiponut jo valmiiksi pakkaseen ja lisäsin niihin vain kuorrutteen lauantaina. Juustokakun suhteen otin riskin ja tein netistä löytyneen ohjeen mukaan uuden herukkajuustokakun. Riski kannatti ja kakku oli ihanan kirpeän makuinen kaikkien makeiden tarjoilujen keskellä.



 
Meidän poika sai tänä vuonna ekaa kertaa maistaa kakkua ja se hänelle suurimmaksi osaksi riittikin päivän herkuksi. Tosin keksejä taisi huveta useampikin illan aikana. Lahjat olivat kovin mieluiset ja illan aikana Brion junarata löysi jälleen olohuoneeseemme. Uudet sillat, asema ja lisäpalat piti heti saada testikäyttöön.


 

Ilma oli vuosi sitten lämmin ja vietimme silloin terassilla paljon aikaa. Nyt oli toisin mutta juhlat saatiin juhlittua ilman lämpöäkin ja viimeiset vieraat lähtivät myöhään illalla. Poika on juhlien jälkeen uupunut mutta onnellinen. Nyt onneksi vähän rauhallisempi viikko tiedossa ja päästään taas normaaliin rytmiin.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti