sunnuntai 6. elokuuta 2017

Vanhoja pulloja

Meillä on meneillään kiireinen elokuu ja varsinkin loppukuuta kohti tahti vain kiristyy. Mutta kyllä täällä vielä ollaan, vaikka päivityksien tahti saattaa nyt vähän ontua. Kovasti tässä yritän tsempata, että ehtisin täälläkin tasaisesti kirjoitella. Meillä on nimittäin alkamassa ihan uusi elämänvaihe, kun huomenna alkaa pojan päiväkotiharjoittelu. Jännän äärellä siis ollaan..

Kesän aikana on tullut kierreltyä muutamia kirppareita ja löytöjäkin on tullut tehtyä. Vanhojen pullojen kokoelma on kasvanut useammalla pullolla. Olen aina pitänyt itseäni käytännön ihmisenä ja en ole omasta mielestäni keräillyt turhia sisustuselementtejä kotiini. Näille vanhoille pulloille minulla ei kuitenkaan ole mitään järkevää selitystä, miksi niitä on alkanut kerääntyä kotiini. Niissä on vain jotain viehättävää.


Vierashuoneen kirjahyllyssä on isompi vanha pullo, jonka olen saanut äidiltäni. Se on ilahaduttanut jo vuoden päivät hyllyssä. Nyt pullo sai kaverikseen maitopullon, jonka löysin 50 sentillä kirpparilta kesän lomareissulla. Ei tarvinut pullon ostamista hetkeäkään miettiä ja kotoakin löytyi sille paikka hyvinkin nopeasti. Olen muuten ihan super ylpeä tuosta pullon takana olevasta saniaisesta. Ostin sen talvella ja olin aivan varma, että se näkee viimeisen päivänsä hyvinkin nopeasti. Mutta sanianen on hengissä ja voi muuten aika hyvin. Rehellisesti sanoen en olisi tälle näin pitkää ikää ennustanut..


 
Vierashuoneen String hyllyllä on myös jo vanhempi pullokokoelma, jonka olen saanut äidiltäni. Vanhoja näytepulloja, joita meribiologit ovat aikanaan käyttäneet näytteenottoon. Hylly sai lisää täytettä heinäkuun alussa, kun löysin Punaisen Ristin Kontista vanhan tippapullon muutamalla eurolla. Sellainen oli tietenkin pakko saada mukaan ja se pääsi hyllyä somistamaan. Erityisesti pullossa oleva mitta-asteikko viehätti kovasti ja vaikutti ostopäätökseen.


 
Noissa vanhoissa pulloissa on jokin, joka viehttää ja luulenkin, ettei tässä taida olla viimeiset pullot jotka kirppareilta lähtivät mukaani. Kivoja ja edullisia löytöjä, jotka tuovat meille vähän jotain omaa tunnelmaa sisustukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti