tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kevätmessut 2018

Olin suunnitellut jättäväni tänä vuonna kevätmessut väliin mutta ilmaiset liput ja hyvä seura houkutti kuitenkin messuille. Ja vaikka mitään konkreettista messuilta ei tarttunut mukaan, niin ihanaa tunnelmaa ja ideoita sitten sitäkin enemmän. Olipa siis todella hyvä, että jaksoin tänäkin vuonna raahautua messuille.

Nyt muutamalla kuvalla messujen antia ja sitä mitä jäi käteen:
Kävin tietenkin fiilistelemässä kasvihuoneita ja haaveilemassa omasta. Totuus on, ettei sellainen meille missään nimessä mahdu mutta ainahan sitä voi unelmoida. Nauroin kaverillekin, etten edes haluaisi kasvihuonetta kasvatukseen, vaan haluaisin vain sellaisen sisustaa. Kasvit tulisivat sitten bonuksena. Onhan nämä sisustetut kasvihuoneet vain niin ihania ja tunnelmallisia.


Ihania terassi ja parveke ideoita löytyi messuilta runsaasti. Itselle uppoaa aina sellaiset ideat parhaiten, jossa on yhdistelty eri materiaaleja (kivi, metalli, puu, tekstuurit ja kasvit), värimaailma on kohtuullisen harmooninen ja ilme runsas. Erityisesti tykkään omenalaatikoista (ei maalattuina, vaan sellaisina vähän rähjäisinä), vanhoista ruosteisista purkeista kukkaruukkuina, juuttinarusta tehdyistä amppeleista, pellavasta, kuormalavoista jne.Nuorena en käsittänyt ollenkaan terrakotan värisiä saviruukkuja. Ne olivat mielestäni tosi rumia. Nykyään nämä ruukut kuuluvat suosikkeihin. Näilläkin messuilla tuli nähtyä paljon ihania asetelmia, jossa terrkottaruukut olivat pääroolissa ja vitsit miten kauniisti ne sopivat vihreiden kasvien kanssa.Messuilla oli jonkin verran myös sisustuspuolen asioita ja niissä rakastan tietenkin kaikkia ihania vanhoja huonekaluja. Vanhat huonekalut ja viherkasvit ovat pettämätön yhdistelmä!!Ja tulihan messuilta myös ihan konkreettista apua. Ollaan suunniteltu miehen toiveesta takapihalle kasvatuslaatikoita. Täydellisen idean kävellessä eteen, piti ottaa kuvat miehelle ohjeeksi. Pyörät ja eurolavat yhdistelmä olisivat kyllä meidänkin pihalle loistava idea. Katsotaan saadaanko totutettua laatikot kevään aikana. Lopputulos voi meillä olla toinen mutta ainakin näistä saa suuntaa ja ideaa mitä se lopputulos voisi meilläkin olla.


Kivoja ideoita ja paljon katseltavaa. Vaikka ensin meinasinkin tosiaan messut skipata, niin olen kyllä super tyytyväinen etteivät jääneet tänäkään vuonna messut väliin. Nyt kun takana on vielä säiden puolesta mahtava viikonloppu, niin sai kyllä taas uutta intoa laittaa terassia kuntoon tällekin kesälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti