keskiviikko 15. elokuuta 2018

Palomies Sami lastenkutsut

Tänä vuonna oli pojan ensimmäisten kaverisynttäreiden aika. Päätettiin pikaisella aikataululla järjestää pojalle kaverisynttärit ennen lomaviikkoa. Pienen (lue suuren) paniikin sain juhlista aikaiseksi, kun aikaa järjestämiseen oli vain viikon verran ja toteutuskin jäi arki-illoille. Joten näiden kestien kanssa mentiin aika kevyesti ja helpolla monessa suhteessa.


Teemaksi suunnittelin aluksi vaikka mitä kivaa ja tyylikästä mutta poika ilmoitti, että hän haluaa Palomies Sami juhlat ja eipä siinä auttanut vastaan laittaa. Niinpä teemaksi valikoitui siis Palomies Sami (joka on ollutkin jo liki vuoden pojan lemppari sarja).

Tarjoilujen suhteen menin äärimmäisen helpolla ja siitä huolimatta sain siitäkin paniikin aikaan. Pilkkomista ja kasaamista oli yllättävän paljon ja aikaa siihen meni niin kauan, että viime metreillä vasta tuli valmista. Ja ihan kaikki ei mennyt maaliin suunnitellusti, vaan matkan varrella joutui välillä soveltamaan. Herkkujen lisäksi yritin laittaa tarjolle myös vähän terveellisempiä vaihtoehtoja.


 

Kakun suhteen ajattelin pääseväni helpolla ja jakaa kaikille jäätelöt kulhoihin. Noh, tästäkin pojalla oli oma mielipiteensä, että kyllä kakku pitää olla. Sovelsin vähän ja suunnittelin pojalle kakun sijaan sitten jäätelökakun. Tällä kakulla en kyllä pääse millään tasolla kehumaan. Ajatuksena oli tehdä paloauto jäätelökakku (niille tiedoksi, jotka eivät tätä tunnista kuvasta..) mutta jäätelö yhditettynä lämpimään kesälauantaihin oli ihan katastrofi. En edes yrittänyt tehdä mitään hienoja koristeluja, vaan sen verran lisäsin koristeita, että paloauto oli edes jollain tasolla tunnistettavissa. Tikasauto saikin tikkaat, vilkut, etuvalot, renkaat ja ikkunan. Tässä vaiheessa koko komeus oli jo sen verran sulaa tavaraa, että nopeasti vain kynttilät päälle ja esille pöytään. Teoriassa tämä oli hyvä ja toimiva idea mutta käytännössä tuli tehtyä onneton väkerrys. Onneksi yleisölle ei tällä kertaa ollut kovin vaativa ja kakku kelpasi ja katosi pian kynttilöiden puhalluksen jälkeen parempiin suihin.Ohjelmaa en järjestänyt juhlille kovinkaan paljoa mutta erityisen ylpeä olen viime viikon iltojen väkertelystä, kun tein lapsille Palomies (Sami) kuvan, jonne pääsivät poseeraamaan valokuvausta varten. Tämän vanerin maalaukseen ne illat sitten menivätkin ja muu juhlien järjestäminen jäi siksi kovin viime tinkaan. Mutta kun tämän idean keksin, niin pitihän se päästä toteuttamaan.


Valokuvauksen lisäksi olin pojan toiveesta hankkinut juhliin paloauto pinjatan. Se olikin ehdoton menestys juhlissa. Tämä oli vielä sellainen versio, jonka sai rikottua naruja vetämällä ja se osoittautui todella kivaksi vaihtoehdoksi koska näin kaikki lapset saivat osallistua sen rikkomiseen yhdessä. Pinjata kruunasi kyllä juhlan ja oli kaikkien lapsien suosikki sisältöineen.Palomies Sami juhlat nro 1 siis takana. Vielä olisi samalla teemalla sukulaissynttärit tiedossa. Niitä jouduttiin tosin siirtämään reilusti eteenpäin. Syksymmällä siis tiedossa samalla teemalla vielä toinen kattaus mutta tässä teille tunnelmat juhlien ensimmäisestä versiosta.

2 kommenttia:

  1. Wau mitkä juhlat, päivänsankari oli varmasti ihan onnessaan! Paljon onnea näin jälkikäteen hurmurille! <3 Ja siis voi herranjestas miten upeat koristelut ja viihdykkeet ja tarjoilut olit väsännyt, oot uskomaton taituri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara <3 Aikaa oli tosiaan vähän ja paljon jäi toteuttamatta mutta onneksi nämä kelpasi sankarille ja kavereilleen :) Vähän enemmän aikaa, niin näitä olisi kiva järkkäillä useamminkin.

      Poista