perjantai 21. syyskuuta 2018

Habitare 2018

Tarkoituksenani oli jättää Habitare tänä vuonna väliin. Sain kuitenkin ilmaiset liput messuille, joten olihan siellä sitten pakko lähteä käymään. Käyminen tosin jäi viimeiseen päivään ja sunnuntaina piipahdin messuille.

Viime vuonna olin messuista todella positiivisesti yllättynyt. Olin jättänyt vuosia messut väliin, kun niistä oli jäänyt mieleen lähinnä kliininen musta-valkoisuus, josta en itse tykkää yhtään. Tänä vuonna messujen ilme oli jotakuinkin samankaltainen kuin viime vuonna eli ei suuria yllätyksiä vaan sitä mitä messuilta odotin ja toivoin.


Tykkään todella paljon tästä sisustussuunnasta, jossa luonnonmateriaalit näkyvät, värit ovat pehmoisia (ja niitä värejä löytyy jo mukavasti) ja viherkasveja on runsaasti. Tämä on itselle mieluisaa ja toivon, että tällä tyylillä jatketaan jatkossakin. Messualuetta oli kiva kierrellä mutta mitään kovin hätkähdyttävää uutta ei messuilla itselle tällä kertaa noussut esille. Viime vuonna positiivisesti yllättäneet osastot kuten esimerkiksi Huone ett Rum, Ek for Kids, Siluettiverstas ja Anno Collection olivat edelleen messujen parhaimmistoa. Isojen firmojen osastot jätin itseasiassa kokonaan välistä ja keskityin näihin pienempiin kotimaisiin yrityksiin.



Kävin myös antiikkimessut läpi mutta siellä tavara oli omaan makuun vähän turhan hienoa (lue hintavaa), että mitään ei tarttunut mukaan. Rakastan vanhoja esineitä mutta en keräile niitä vitriineihin, vaan haluan ne käyttöön ja siihen tarkoitukseen ei messuilta tällä kertaa löytynyt mitään.


 

Habitare on siis tältä erää pulkassa. Ei suuria mullistavia ajatuksia tuonut mukanaan mutta suunta sisustamisessa on sellainen, josta itse tykkään kovasti. Oliko täällä muita messuilla kävijöitä? Mitä tykkäsitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti