torstai 13. kesäkuuta 2019

Lomafiiliksiä

Vihdoin sain laitettua lomakuvia koneelle ja seuraavaksi siis muutaman viikon takaisia lomatunnelmia. Kävimme siskon perheen kanssa lomailemassa Kreikassa. Viime vuoden Espanjan loma oli lähes täydellinen ja etsittiin vastaavaa kohdetta, jostain toisesta maasta. Lomakohteeksi valikoitu lopulta Kreikan Hersonissus. Tärkeinä kriteereinä lomakohteen valinnassa oli lapset ja varmuus, että he viihtyisivät. Monta kivaa kohdetta karsiutui, kun sopivaa hotellia ei löytynyt. Lopulta päädyttiin sitten Kreetan saarelle.


 

Loma tuli tarpeeseen ja oli kiva lähteä matkalle jo ennen kuin kesä oli kunnolla edes alkanut. Lomailen itse mieluummin kaupunkilomilla ja nämä rantalomat ovat vähän vielä totuttelemista. Viime vuoden kohde oli tosiaan ihan nappi valinta koska hotellielämän lisäksi ympäristössä oli niin paljon puuhattavaa. Hersonissus ei tarjonnut samoja mahdollisuuksia ja ei yltänyt lomakokemuksissa nyt yhtä korkealle. En ollut mielipiteineni ihan yksin vaan myös mies ja poika olivat sitä mieltä, että Espanjan reissu oli onnistuneempi ja kohteena parempi.

 

Mutta vaikka lomakohde ei yltänyt ihan yhtä korkealle tasolle kuin viime vuonna on loma aina lomaa ja hyvä ruoka, kauniit maisemat ja hyvä seura tekivät lomasta onnistuneen. Joka päivä käveltiin rannalle, jonne olikin reilusti matkaa ja 10 000 askelta ylittyi helposti päivittäin. Poika löysi monta uutta ystävää ja innostui eri kielistä. Me harjoiteltiinkin matkan aikana englannin lisäksi muun muassa saksaa ja venäjää sekä kreikkaa tietenkin. Serkukset viihtyivät loistavasti keskenään ja suurimmilta kiukuiltakin vältyttiin.Kaiken kaikkiaan loma oli siis onnistunut ja rentoutti juuri sopivasti kesän alkuun. Seuraava matka, jossain hamassa tulevaisuudessa, on ehkä kuitenkin jossain muualla kuin Kreikassa. Mutta mikäli pojan mieltymykset pysyvät samoina on sielläkin oltava hiekkaranta, isot altaat ja mielellään liukumäkiä sekä ruokavaihtoehtona pastaa. Toistaiseksi pysytään kuitenkin ihan vain suomessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti