sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Jouluaaton kattaus

Jouluisia terkkuja meiltä. Täällä pari edellistä päivää on sujunut rennosti sisällä rentoutuen ja elokuvien parissa sekä ulkona lasten kanssa leikkien. Omalla kohdalla joulutunnelma on ollut vähän hukassa ja lepo ja rento oleminen on tullut tarpeen. Syksy on ollut harvinaisen rankka. Uusi elämäntilanne, yö valvomiset ja uuteen tulokkaaseen tutustuminen yhdistettynä etätyöhön ja haasteelliseen työtilanteeseen on vienyt voimia aika kiitettävästi. Ajattelinkin jatkaa tätä rentoilua nyt vielä useamman päivän, jos saisin kerättyä vähän voimia talvea ja kevättä varten.

       

Meillä joulun odotukseen liittyy paljon perinteitä, jotka jäivät tänä vuonna kokonaan kokematta: Helsingin jouluvalot, Tuomaan markkinat ja karuselli, Koiramäen pajutalli, Weisteen joulumyymälä jne. Kiire yhdistettynä puuttuviin perinteisiin vaikuttivat omalta osaltaan siihen, että oma joulumieli on ollut tosiaan vähän kadoksissa. Aatto sujui kuitenkin varsin mallikkaasti. Mikä parasta, kukaan ei sairastunut ja saimme perheen kasaan, mikä ei tässä tilanteessa ollut ollenkaan varmaa. Jouluruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Saatiin joulupukki piipahtamaan terassilla, jossa laulettiin ja jaettiin muutama paketti ennen kuin sanottiin pukille heipat ja jatkettiin lahjojen jakamista. Lapsien jouluriemu oli käsin kosketeltavaa.

       

Tänä vuonna joulupöydän kruununa oli kauniit kukkakimput, jotka hain ihanasta kukkakauppa Kosmoksesta. Olin suunnitellut tekeväni kimput itse mutta päätin vähentää omaa stressiä ja antaa oikean ammattilaisen hoitaa asian ja hyvä niin. Kimput olivat täydelliset ja tekivät joulupöydälle juuri oikean tunnelman. Tälle vuodelle olimme mieheni kanssa hankkineet pöytään jatkopalan ja kaikki mahtuivat pöytään hienosti. Tilaa oli jopa niin paljon, että tulevina vuosina suurempikin porukka on meille tervetullut. Toivottavasti ensi joulu on jo toisenlainen ja päästään taas toteuttamaan meille muodostuneita perinteitä ja viettämään juhlaa ilman ylimääräistä stressiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti