lauantai 12. joulukuuta 2020

Joulukalenteri

Ihan uskomatonta, että tänään ollaan joulukalenterin puolivälissä. Poikakin hämmästeli, että nyt aukeaa jo 12 luukku. Tänä vuonna pojan joulukalenteri piti toteuttaa niin, ettei pienet ja kaikesta kielletystä kiinnostuneet sormet pääsisi sitä rikkomaan. Toisaalta se piti laittaa myös sellaiseen paikkaan, ettei utelias eskarilainen pääsisi tutkimaan tulevia luukkuja liian aikaisin. Niinpä päädyin laittamaan tämän vuoden kalenterin ylös olohuoneen seinälle. 


Meidän olkkari on kokenut pienen muutoksen ja seinällä oli sopivasti tilaa kalenterille. Paikka oli itseasiassa kuin tarkoitettu sille. Kalenteria kuvatessa tuli samalla kuvattua tosiaan tuota puolivälissä projektia oleva kirjahylly. Hyllyn alaosana on Ikean Ivar kaapit, jotka kesällä kokosin ja maalasin. Seuraavassa vaiheessa sain syksyllä apua appiukolta, joka auttoi lisäämään kaapin oviin listat, laatikoston alle jalat ja sokkelin, jotta kokonaisuudesta tuli enemmän kirjahyllyn näköinen ja toiminnallisuuskin parani. Sitten oli jälleen maalauksen vuoro. Seuraavaksi olisikin vuorossa se hankalampi osuus, kun pitäisi saada hyllyn yläosa aikaiseksi. Voi mennä tovi ennen kuin homma saadaan saatettua loppuun. Mutta eipä tuo näin joulun alla ainakaan haitannut, kun ei tuolle joulukalenterille täältä olisi parempaakaan paikkaa löytynyt.

       

Kalenterissa on perinteisesti sisällä legoja. Yksi kokonaisuus on hajotettu paloiksi ja nyt kasvatetaan kärsivällisyyttä, kun yhden paketin kokoamiseen meneekin 24 päivää. Hyvää harjoitusta pojalle ja lego kokanisuuden rakentumista on itsekin mukava seurata vierestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti