keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulupuu on rakennettu

Meillä on nyt joulu. Lahjat sain paketoitua sunnuntaina ja appivanhempien saavuttua maanantaina on pieni kuusikin saatu tupaan. Omistan kyllä maailman parhaat appivanhemmat, kun puolet jouluruoistakin tuli jo heidän mukanaan. Äitini toi meille vielä porkkanalaatikon maanantaina ja loput ruoat haettiin tiistaina kaupasta. Tänään on ruoan tekoa vielä illalla tiedossa. Kuusi koristeltiin eilen ja pikku apulainen osallistui myös kuusen koristeluun. Kuusi on pieni mutta tuo juuri sen jouluisen tunnelman kotiin.


Ajatuksena oli tänä vuonna tehdät kauniit joulupaketit, jota varten olin Pinterestistäkin hakenut paketointi ideoita. Mutta kuten tuntuu olevan joka vuosi, niin paketoinnissa tuli kuitenkin vähän hoppu ja niinpä mentiin tälläkin kertaa aika simppelillä linjalla. Josko ensi vuonna sitten osaisi varata riittävästi aikaa myös paketointiin, niin voisi tehdä vähän näyttävämmät lahjat.



Viikonloppuna tuli vielä viimeiseksi leivottua marenkeja ja minttusuklaakarkkeja ja herkut päätyivät pieninä pusseina pukin konttiin. Myös herkkujen kanssa meinasi tulla hoppu, kun pojalla alkoi aivan järkyttävä kuumeinen flunssa perjantaina ja neljä yötä meni valvoessa. Hieman tokkurassa tuli lauantaina ja sunnuntaina tehtyä leivoksia mutta valmista tuli ja yhtä pikku mokaa lukuunottamatta leivonnaiset jopa onnistivat ensimmäisellä kerralla.



Joulukuusi sai tänä vuonna valkoiset koristeet. Vanhojen koristeiden lisäksi taikataikinasta tehdyt tähdet päätyivät kuusen koristeeksi. Vielä eilen kiiruhdin Plantagenista ostamassa korin kuusen alle, kun kuusen jalka ei mielestäni ollut kaunistus, vaan halusn sen piiloon. Viime vuonna harmitti, kun jalka oli niin ruman näköinen, joten halusin korjata asian täksi vuodeksi. Sopivan korin löytäminen oli haaste ja olisinkin ostanut isomman korin, jos olisin löytänyt mutta nyt mennään sillä mitä löydettiin.



Ihanaa joulunaikaa kaikille! Huomenna sitten syödään ja rentoudutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti