keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Olohuoneen uusi istuin

Joulu alkaa olla vietettynä, mutta olen venyttänyt sitä ja katsellut jouluelokuvia vielä tähän päivään asti (ja saatan jatkaa samalla linjalla vielä muutaman päivän). Hyasintit ovat jo kuihtuneet mutta muuten meillä on kyllä vielä sisustuksessakin ihan joulu. Suklaatakin on vielä rutkasti jäljellä. Uuden vuoden vaihtumista pitäisi varmaan vähän jo miettiä mutta vielä en ole tehnyt asian eteen mitään. Taidetaan mennä aika jouluisissa tunnelmissa vuoden vaihtuminenkin. Josko tänään saisin edes kauppalistan tehtyä, kun jouluruoat on kuitenkin jo syöty.

Mutta palailen vielä hetkeksi joulun alun tunnelmiin täällä blogissa. Meillä nimittäin tapahtui olohuoneessa muutos juuri joulun alla. Omistin ihanan nojatuolin, joka oli jo yli kymmenen vuotta vanha. Nojatuoli oli laadukas ja melko hintava ostaessani sen. Sain siitä alennusta, kun ostin sen jo olemassa olevalla kankaalla, joka oli turkoosi. Silloiseen kotiini väri sopi hyvin, joten kaupat syntyivät. Nojatuoli on kulkenut sen jälkeen kolmessa kodissani mukanani. Uudet verhoilut ovat olleet harkinnassa jo pidempään ja verhoilujen korvikkeena tein rahiin itse vanhoista pitsilakanoista päällisen. Nojatuolin päälle heitin kaverilta saadun pitsipeiton. Kokonsa puolesta nojatuoli on kuitenkin tuntunut täällä uudessa kodissa vähän turhan suurelta. Siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa kypsyi.



Ajatus nojatuolista luopumisesta syntyi jo viime keväänä mutta aluksi sille oli perhepiirissä ottajia. Lopulta laiton sen kuitenkin tori.fi sivuille joulukuun alussa. Viikon päästä ilmestyi tuolille ostaja ja tuoli pääsikin nopeasti uuteen kotiin. Olin tosi iloinen, että tuoli löysi uuden omistajan, koska se oli todella hyvässä kunnossa ja muutenkin kyllä ihana.

Pojan synnyttyä olen haikaillut keinutuolin perään. Keinutuolit osoittautuivat kuitenkin aika kalliiksi ostokseksi ja en halunnut mitään ihan perinteistä ratkaisua olkkariin, ettei kodin tunnelmasta tulisi turhan mummola henkinen. No ajatus kypsyi tämänkin asian kanssa ja kesällä jo tiesin, että haluaisin pienen ja vähän tilaa vievän, ajattoman mutta modernin näköisen Eamesin RAR-keinutuolin olohuoneeseemme.



 Mitään kiirettä tuolin hankinnalla ei ollut mutta joulun alla Finish Design shopin kalenteritarjous oli niin houkutteleva, etten voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Erityisesti, kun olin tienannut nojatuolin myymällä jo puolet rahoista keinutuolia varten. Tuoli tuli meille 23. joulukuuta ja on ollut kyllä sen jälkeen päivittäin käytössä. Hetkeäkään en ole katunut tätä hankintaa. Tilaa tuli olohuoneeseen runsaasti mutta istumapaikkoja löytyy yhtä paljon kun ennenkin. Vaikka tuoli oli hieman hintavampi, sain sen hyvällä tarjouksella ja koska kyseessä on klassikko en usko, että siihen kovin nopeasti kyllästyn. Jos niin pääsee käymään, eiköhän tällekin keinutuolille löydy siinä tapauksessa uusi omistaja helposti. Mutta näillä näkymin keinutuoli pysyy meillä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti