torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukranssi

Nyt on etuovemme saanut uuden jouluisen ilmeen. Kauniita joulukransseja oli myynnissä edullisesti lähimmän Prisman valikoimassa mutta siitä huolimatta päätin tänäkin vuonna yrittää tehdä kranssin itse. Näitä yrityksiä on takana useammalta vuodelta ja sanotaan nyt niin, etten ole mikään mestari kranssien tekiä. Tänä vuonna materiaalina oli mustikan varvut ja rautalanka. Valmiin kranssin koristelin taikataikinasta tehdyillä tähdillä. Muistatteko sen mahtavan taikinan, josta lapsena sai askarrella vain mielikuvitus rajana. Tähdet ovat olleet jo tovin valmiina mutta saivat pinnalleen nyt valkoisen akryylimaalin ja kimaltelevan hoipeisen kynsilakan. Lopuksi koko komeus kasaan silkkinauhalla kieputtaen. Halvaksi tuli, kun kaikki materiaalit löytyivät omasta takaa tai metsästä.



Eihän tuo nytkään mikään mestari teos ole mutta tuo kuitenkin tähän harmaaseen syksyyn/talveen edes ripauksen joulutunnelmaa. Nyt saadaan sitten seuraavaksi jännittää kuinka nuo taikinasta tehdyt tähdet kestävät kostean ulkoilman.. Onneksi kranssi on kuitenkin lipan alla suojassa, niin ihan suoraan ei saa sadetta päällensä.



Täällä alkaa viikonlopun pikkujoulujen valmistelut tänään minttusuklaakarkkien teolla. Illallakin siis vielä tiedossa puuhastelua. Ihanaa, kun joulupuuhat täyttävät päivät. Vielä kun tuo junior suostuisi nukkumaan edes kohtuulliset päiväunet, olisi aikaa puuhastelulle edes hiukan enemmän. Kuinka kauan yhden kulmahampaan tulo mahtaa kestää.. nimimerkillä kolme yötä jo valvottu ja päiväunetkin pojalla hukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti