maanantai 14. joulukuuta 2015

Vierashuoneen pienet jouluiset muutokset

Projekti vierashuone ei ole vielä kovinkaan paljon edennyt mutta jotain pientä me ollaan täällä saatu aikaiseksi. Huoneen ikkuna on saanut loppusyksystä uudet verhot, kun tädiltä saaneista pitsilakanoista kaksi päätyi ikkunaan. Myös sälekaihdin on saanut väistyä pimentävien rullaverhojen tieltä. Toistaiseksi sälekaihdin on tosin vain ylös vedettynä koska meillä on "hieman" erikoiset ikkunat ja kaihdin pitäisi poistaa ulkokautta, niin sen lopullinen poistaminen tapahtunee vasta keväämmällä. Verhojen ja kaihtimen lisäksi kerroinkin jo aiemmin, että ikkuna sai joulun ajaksi myös tähdet koristeeksi.Tähtien lisäksi askartelin kävyistä ja silkkinauhasta jo jonkin aikaa sitten huoneen ikkunaan koristenauhan. Käpyjen päät maalasin valkoisella akryylimaalilla ja kastoin kimalteeseen. Hauska yksityiskohta ainakin pojan mielestä, joka roikkuu nauhassa vähän väliä.


Viirin lisäksi halusin huoneeseen jotain sinne varta vasten hankittua joulutunnelmaa. Koska huoneen sohvalle piti saada jouluiset tyynynliinat ja niitä ei kotoa löytynyt, tilasin H&M homesta ihanat uudet valkoiset tyynynpäälliset itse painetun punaisen päällisen seuraksi. Tyynynpäälliset saapuivat viikonloppuna ja ne näyttivät juuri niin kivoilta kuin kuvissakin. Sohvalle eksyi tyynyjen seuraan myös pieni tonttu, jonka taitava ystäväni teki minulle opiskeluaikoina.
Kaapista kaivoin vierashuoneeseen vielä valokranssin ja muutaman tonttu-ukon kirjahyllyä somistamaan. Nyt on jouluiset tunnelmat myös täällä huoneessa. Joulu alkaakin olla jo todella lähellä. Seuraavaksi olisikin lahjojen paketoinnin vuoro ja joulun ruokien suunnittelua tällä viikolla, niin ja vähän vähemmän kivaa hommaa, kun koti pitäisi saada myös puhtaaksi eli tiedossa siivousurakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti