tiistai 8. joulukuuta 2015

Kolmas kerta toden sanoo

Mies on lomalla, joten me ollaan puuhailtu perheenä kaikenlaista ja päivittely blogissa sen vuoksi hieman harvempaa. Mutta nyt ollaan taas koneen ääressä ja aikaa kirjoitella.

Meillä on valmisteltu lisää joulua ja nyt on muun muassa kaikki lahjat hoidossa. Viimeiset paketit odottavat postissa noutajaansa ja sen jälkeen voin aloittaa pakettien teon. Nyt kun aikaa vielä on halusin laitta myös vierashuonettamme hieman jouluisempaan kuosiin. Koska huone on usein joutunut olemaan se jämätavaroiden huone, niin nyt päätin että se saakin jotain ihan uutta ja sinne varta vasten suunniteltua koristetta. Noh, sanotaan nyt niin että ne huikeat ideat joita näin pääni sisällä, eivät sitten menneet ihan putkeen toteutuksen osalta. Vasta kolmas kerta toden sanoi..

Ensin ajatuksena oli toteutta seinälle pitsiviirin tilalle jouluinen teksti tai tervehdys, joko suomeksi tai englanniksi. Toteutukseen lähti "hyvää joulua" toivotus ja se pään sisällä huikean hieno teksti oli valmiina kyllä aivan umpisurkea. En ehtinyt edes kuvaa ottaa, kun teksti lähti alas seinältä. Ajatuksen tasolla teksti toimi mutta toteutus oli tosiaan varsin kömpelö.


Sitten keksin tehdä seinälle jouluisista serveteistä viirin. Servettivalikoima osoittautui tämän viirin kompastuskiveksi. En ollut oikein missään vaiheessa tyytyväinen väri ja kuosimaailmaan mutta ajattelin sen toimivan seinällä paremmin. No eihän se toiminut, vaan tämäkin tekele sai tulla alas seinältä hyvin nopeasti.



Kolmas ja viimeinen yritys alkoi lankojen kartoituksella. Olen todella tarkka punaisen sävystä ja vain tietty punainen on minulle se oikea joulunpunainen. Kun oikeaa väriä löytyi pieni kerä ja samaa lankaa myös beigen värisenä, alkoi muutaman päivän virkkaus projekti. Itsenäisyyspäivän ilta meni siis linnanjuhlia katsellen ja viiriä virkaten. Seuraavana aamuna vielä viimeistely, villaviiri märäksi ja hetkeksi kuivausrumpuun, jotta ilmeestä tulee asteen pehmeämpi. Nyt on viiri seinällä ja olen siihen tyytyväinen. Aika rouheaa on virkkausjälki, eikä viiri ole niin viimeisen päälle mutta niin taitaa olla tekijänsäkin. Eli tällaisella mennään. Plussana vielä sekin, että sain taas tuhottua valtavaa lankavarastoani edes hieman.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti