maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäisvalmisteluja

Toisin kuin joulun aikaan, pääsiäinen tuntuu yllättävän joka vuosi. Aloitan valmistelut aina liian myöhään ja niin kävi tänäkin vuonna. Tällä kertaa asiaan saattoi toki vaikuttaa se, ettei meidän alunperin ollut tarkoitus olla pääsiäisenä kotona ja teimme päätöksen kotiin jäämisestä vasta reilu viikko sitten. Jos olisimme alkuperäisen suunnitelman mukaan lähteneet pois pääsiäiseksi, en olisi kovin paljon viitsinyt kotia edes laittaa. Nyt kun jäämmekin kotiin, haluan tänne edes hieman pääsiäistunnelmaa.


Rairuoho jäi tänäkin vuonna laittamatta. Tällä kertaa olin jopa ajoissa ruohon kanssa mutta en löytänyt siemeniä mistään kaupasta. En ilmeisesti osannut katsoa oikeasta paikasta ja ruohon istutus jäi tekemättä. Mutta oveen löysin jouluisen kranssin tilalle pääsiäiseen sopivamman kranssin. Mielessä kävi kyllä, että olisin tehnyt kranssin itse mutta koska aikaa oli nyt aika vähän ja tekemistä paljon, niin kauniin kranssin tullessa vastaan mentiin sieltä mistä aita on matalin.



Meidän junior on vielä niin pieni, ettei hän käynyt sunnuntaina virpomassa. Meillä kävi eilen vain muutama virpoja, joten kauniit virpomisvitsat jäivät aika minimiin. Niinpä tänään kävimme pojan kanssa hakemassa omat vitsat ja pojan päiväunilla koristelin oksat sulilla ja teipeillä sekä kaapista kaivetuilla lasimunilla.



Virkkasin talvilomamme aikana reilu viikko sitten keväiset viirit pellavalangasta, jota löytyi lankoja siivotessa runsaasti. Vanhoista koulutöistä jääneet langat saivat nyt toisen käyttötarkoituksen. Kaapista löytyi Pentikistä ostetut pääsiäispuput ja ruokakaupasta perunanarsissi, joilla saatiin lisää pääsiäistunnelmaa. Vielä ruokien ja leivonnaisten suunnittelua ja kenties lisää kukkia, niin selvitään kunnialla tästäkin pyhästä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti