torstai 3. maaliskuuta 2016

Brunssi

Omat syntymäpäiväni ovat myös helmikuussa ja koska tänä vuonna juhlittiin miestäni suuremmin, en oikein jaksanut juhlistaa omia synttäreitä sen kummemmin. Halusin kuitenkin oman perheen kesken järjestää brunssin viikonlopulle ja siten hiukan juhlistaa omaa vanhenemistani. Kolmelle hengelle en viitsinyt mitään kovin mahtipontista brunssia kuitenkaan järjestää mutta vähän normaalista poikkeava aamiainen kuitenkin.Me syömme aamuisin yleensä puuroa, emmekä syö kovin usein leipää. Brunssin kunniaksi päätinkin todella pitkästä aikaa leipoa sämpylöita. Katsoin ohjeen jääkaappisämpylöihin Annin Uunista blogista. Ohjeen sämpylöihin löydät täältä: Sämpylöiden resepti. Sämpylät olivat todella helppo tehdä ja onnistuivat, vaikka unohdinkin ennen uuniin laittoa tehdä niihin ristiviillot ja ripotella siemeniä päälle. Ulkonäkö ei siis ihan täydellisesti mennyt nappiin mutta maku onnistui ohjeilla mainiosti, vaikka sämpylöiden leipomisestani olikin kulunut jo pitkä tovi.
Sämpylöiden lisäksi testasin ensimmäistä kertaa elämässäni rahkalettuja. Myös lettujen ohje oli todella helppo mutta niissä erittäin haasteelliseksi osuudeksi osoittautui lettujen paistaminen. En onnistunut saamaan yhtään kaunista lettua aikaiseksi, jonka pinta ei olisi ollut musta. Maku letuissa oli kaikesta huolimatta erittäin hyvä mutta en pääse kyllä kehumaan letun paistotaidoillani tämän kokemuksen jälkeen. Rahkalettujen ohjeen otin Valion sivuilta ja ohjeen lettuhin löydät täältä: Rahkalettujen resepti.Brunssipöydällä oli käytössä myös muutamia viikkoja sitten Tuomarinkylän Country Whitesta ostettu voirasia. En ole koskaan tykännyt rumasta voirasiasta pöydässä ja nyt sain sen nättiin sille tarkoitettuun rasiaan piiloon, kätevää sanoisin.


Näillä muutamilla herkuilla siis mentiin, vähän tuoremehua, juustoja ja kasviksia sekä hedelmiä ja niistä oli meidän brunssi tehty. Kivaa vaihtelua normaalille puuroaamupalalle. Meidän sunnuntai brunssi oli siis kaikessa yksinkertaisuudessaan tällä kertaa tällainen. Kovin paljon en jaksanut pöytäänkään tällä kertaa panostaa mutta maistui brunssin herkut vähemmilläkin kattauksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti