sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Leikitään pastalla

Meidän poika rakastaa pastaa. Jos häneltä kysyy, mitä hän toivoisi ruoaksi on vastaus poikkeuksetta makaroni. Hän tykkää myös leikkiä niin sisällä kuin ulkonakin ruoan tekoa tai kioskileikkiä. Niinpä päätin lisätä hänen ruoka-arsenaaliin myös leikkipastaa. Haluan kannustaa poikaa kokkailemaan leikeissä ahkerasti, jos siitä tarttuisi kipinä ruoan tekoon myös tulevaisuudessa.

 
Olenkin aiemmin virkannut pojalle vihanneksia ja hedelmiä jämälangoista. Tällä kertaa vuorossa oli pastan virkkaus. Suuntaa antavan ohjeen olen katsonut Pinterestistä ja muokkasin sitä lankaan sopivaksi. Keltainen lanka uupui valikoimasta ja uutta lankaa en halunnut tätä varten ostaa, joten käytin pastan tekoon beigeä villalankaa. Ei ihan täydellinen väri mutta riittävän hyvä.Purkillinen perhospastaa valmistui kesän lopulla pojan leikkeihin. Pastaa tehdessä meillä kävi pojan kavereita leikkimässä ja pastat osuivat ja upposivat jo siinä vaiheessa kaverilapsiin. Nyt on leikeissä mahdollisuus myös pastan keittoon ja onhan niistä ruokaa jo kerran jos toisenkin tehtykin.


Nämä ovat hauskoja pikku projekteja. On hauskaa keksiä mitä seuraavaksi tekisi ja kuinka sen saisi aikaiseksi kaikista jäljellä olevista langoista. Lankoja kuluu kivasti ja pienessä ajassa saa leluarsenaalia sopivasti kasvatettua. Katsotaan mitä keksin seuraavaksi ja saisiko kartutettua "ruokavarastoa" jossain vaiheessa taas uusilla pikku projekteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti