sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Terveiset Habitaresta

Vietin eilen usean vuoden tauon jälkeen päivän Habitare messuilla. En edes tiedä miksi useammatkin messut ovat jääneet välistä mutta nyt kyllä messuilu kannatti. Sain todella paljon inspiraatiota Habitaresta ja tykkään todella paljon suunnasta, johon sisustusmaailma tällä hetkellä menee. Ei enää pelkkää musta-harmaa-valkoista, vaan sisustuksessa on näkyvissä selvästi lisää lämpöä ja pehmeyttä. Habitaressa näkyvillä oli paljon puuta sekä kierrätys ja ekologiset sekä eettiset tuotteet näkyivät isosti, tekstiileissä näkyi luonnonkuituja ja käsillä tekeminen ja sen arvostuksen lisääntyminen näkyi myös selvästi ja niitä viherkasveja oli lähes joka osastolla. Alla kuvia Habitaren parhaista paloista:



Messuilta etukäteen odotin eniten japanilaista Mujin pistettä ja uudelleen tullutta Annoa. Mujin liikkeisiin olen tutustunut työmatkoilla Hong Kongissa ja rakastunut. Kun kuulin, että heillä olisi oma messupiste Habitaressa, odotin sitä innolla. En ole koskaan ollut suuri Anno fani mutta olin kovasti kiinnostunut, millaisena Anno palaisi markkinoille.

Tällä kertaa kävi niin, että Muji olikin vähän pettymys. Osasto oli toki ihan hieno mutta ei mitään verrattuna Hong Kongin myymälöihin ja odotukset taisivatkin olla vähän turhan korkealla. Pettymys oli sen verran suuri, että kuvat jäivät osastolla ottamatta. Osasyynä oli toki myös osaston väentungos. Kun taas yllättäen Anno lumosi uudella tulemisellaan minut täysin. Ihanat pehmeät luonnonläheiset värit, luonnonmateriaalit ja kauniit kuosit. Ihan kympin osasto. Osasto oli sen verran lumoava, että mukaan tarttui sieltä jotain pehmeää kotiinkin asti.

 

Annon osaston lisäksi eniten innostuin muutamasta lapsille suunnatuista osastoista. Instagramissa tutuksi tullut Siluettiverstas lumosi kauniilla osastolla ja ihanilla tuotteilla. Olen kuolannut näitä tuotteita tosiaan instassa jo aiemmin ja livenä ne olivat ihan yhtä lumoavia. Suomalaista pientuotantoa parhaimmillaan. Suuremmat firmat, kuten Ikea, Isku ja Vepsäläinen eivät minua messuilla niinkään kiinnostanut vaan nimenomaan nämä pienet tekijät, joilla on mielenkiintoisia uusia suomessa tuotettuja tuotteita.


 
Siluettiverstaan lisäksi alla olevat puputuolit lumosivat minut täysin. Aivan ihastuttavat. Ek for kids -malliston Uniaitta sänky oli tällä osastolla jo tuttu ja näytti toki upealle mutta huomioni vei kyllä täysin nämä ihastuttavat tuolit. Miten suloiset puput, messujen parasta satoa!


Pidin myös paljon siitä kuinka eettisten ja kierrättämällä tehtyjen tuotteiden nousu näkyi selvästi. Parasta tässä tietenkin oli, että tuotteet olivat eettisyyden lisäksi vielä kauniita. Eettisesti tuotetut tuotteet ja kierrättämällä tehdyt tuotteet eivät toki ole uusi asia mutta tällä kertaa ne myös näyttivät upeille ja kelpaisivat kotiin kuin kotiin koska vain.

 

Näiden osastojen lisäksi pidin antiikkipuolesta. Olin varma, että lähtisin osastolta köyhtyneenä mutta yllättäen tällä kertaa tyydyin lähinnä ihailemaan kaikkia aarteita. Paljon oli tarjolla astioita ja erilaisia lasiesineitä. Myös vintage vaatteita oli tarjolla paljon mutta tällä kertaa tyydyin tosiaan vain katselemaan kauempaa.

 




















Tykkäsin messuista todella paljon. Aiemmilla kerroilla ei Habitare ole onnistunut sykähdyttämään samalla tavalla. Musta-harmaa-valko sisustus ei ole ollut oma juttuni ja mielikuvani messuilta onkin ollut juuri sellainen kova ja kylmä. Siksi ehkä useampi messukertakin on jäänyt väliin mutta nyt oli toisin ja hyvä niin. Tällä kertaa Habitare tosiaan tarjosi parastaan. Suosittelen messuja lämpimästi, tänään on vielä aikaa käydä vierailemassa Messukeskuksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti