keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Syksy ja sisustus

Tunnen ihmisiä, jotka haaveilevat ainaisesta kesästä ja suunnittelevat ulkomaille muuttoa. Itse en lukeudu näihin. Mielestäni on aivan ihanaa, että meillä on neljä vuoden aikaa. Nautin kaikista vuodenajoista ja kun kesä päätty on mielestäni ihanaa, että syksy alkaa. Vähitellen alkaa joulun odotus, joka on lemppari aikaa vuodesta. Joulun jälkeen nautitaan talven pakkasista ja sitten aletaan odottamaan ihanaa kevättä ja kesää. Mikä ihana rikkaus asua maassa, jossa on niin vaihtelevat vuodenajat.




Toivon tietenkin monen muun ihmisen tapaan kaunista säätä ja on kurjaa, että kesä ei ole ollut kolmeen vuoteen peräkkäin kovin lämmin ja talvetkin ovat aika vetisiä tätä nykyä. Vuodenaikojen katoaminen aiheuttaa toisinaan kovaakin huolta mutta kaikesta huolimatta olen päättänyt nauttia alkaneesta syksystä täysin rinnoin. Syksy on ihanaa aikaa, kun esille saa kaivaa lämpöiset neuleet ja alkaa kerrospukeutumaan. Pehmeät ja laadukkaat neuleet ovat ihan parasta, ne tuovat tullessaan niin ihanan kotoisan olon. Neuleet ovatkin ehdottomasti parasta vaatekaapissani ja syksyssä.


Sisustuksessa syksy näkyy varmaan eniten villasuksissa, jotka ilmestyvät sisällä jalkaan ja tuntuvat unohtuvan lattialle vähän turhan useinkin. Villasukkia löytyy meiltä syksyisin ja talvisin lattialta siis usein (olen kyllä vähän tsempannut tämän kanssa). Toinen varma syksyinen merkki on kynttilät. Vaikka olen vakaasti sitä mieltä, että kynttilöitä saa ja pitää polttaa ympäri vuoden, niin kyllä niitä tulee ylivoimasisesti eniten poltettua syksyisin.





Muuten mennään sisustuksessa syksyisin aika samoissa tunnelmissa kuin kesälläkin. Eniten muutoksia tapahtunee terassilla, jossa kesäkukat vaihtuvat syksyisempiin ja kynttilöiden polttelu alkaa sielläkin. Terassilla tiedossa siis lähiaikoina syksyisen tunnelman luontia.


Sysky on tarinoita rakastavalle ihan parasta aikaa. Harmaa ja sateinen ilma on maailman paras tekosyy vetäytyä peiton alle, kuppi kuumaa kädessä lukemaan kirjaa tai katsomaan ihanaa romanttista elokuvaa. Tänään harmaudesta ei tarvitse välittää, sillä aurinko paistaa ihanasti. Nyt siis kauniista syysilmasta nauttimaan. Se on syksy nyt ja hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti